04 юли 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Остават часове до края на кампанията за финансиране на "Рожен" (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 30 октомври 2015 в 14:31 73053

По-малко от денонощие остава до края на кампанията за спасяване на Обсерватория "Рожен". Събрани са 38% от заявената сума.

Въпреки, че кампанията в сайта indiegogo (международната платформа за обществено финансиране)  няма да успее да събере целевите 56 хиляди евро в подкрепа на Обсерваторията "Рожен", сумата от 20 хиляди все пак ще подпомогне астрономите на първо време.

Това е успех и знак за солидарност на стотиците българи, притекли се на помощ на този научен комплекс. Благодарим на всички тях, както и на тези, които ще се включат в последните часове.

Закриването на този най-голям астрономически научен комплекс в Югоизточна Европа е повече от неуместно и неразумно на фона на засиления интерес към космическите изследвания, ускоряването на развитието на технологиите и науката в областта на астрономията. 

Даренията ще бъдат използвани единствено за финансиране на Обсерваторията, а не за заплати.

Необходими са средства за експлоатацията на телескопите и за заплащане на предстоящите доставки за научно оборудване.

Всяка година ще се изнася подробен индивидуален отчет за получените средства и тяхното изразходване. Докладът ще остане публичен и всеки ще може да получи достъп до него на интернет страницата на Сметната палата - www.nao-rozhen.org

Дарения за Националната астрономическа обсерватория Рожен може да се направят и по банкова сметка:

Societe Generale Expressbank

56 Bulgaria Blvd., 4700 Smolyan, Bulgaria

IBAN: BG94TTBB94003120017759; BIC: TTBBBG22

Institute of Astronomy, NAO-Rozhen

Sincerely Yours:

Prof. Dr. Tanyu Bonev,

Director of IA and NAO


Skywatcher 31.10 2015 в 08:04 3
+ 0
- 0
Срам и позор! Както обикновено се случва в нашата мила родина, намират се пари за какви ли не простотии, но не и за наука.
Жълтото паве 31.10 2015 в 00:13 2
+ 0
- 7
По-добре да се закрие. Не съм против астрономията (даже имам телескоп), но съм си патил от темерутското отношение на астрономите спрямо любители като мен, от които в последствие търсят пари за да продължат наблюденията си. Два пъти мръзнах пред обсерваториите на Витоша и Рожен, като последения път им се видя, че ще вземат малко пари от билети от моето семейство и по този начин ни отказаха и разочароваха за винаги от идеята да видим звездите от най-големия телескоп за югоизточна Европа - каква полза от него когато не го споделяте? - Вие просто сте едни бъдещи проклети БАНски старчета... :-(
искам да помогна 30.10 2015 в 22:53 1
+ 1
- 0
Искам да даря пари,но от половин час сайта ми яде нервите.Отказва плащане с моята карта,както и с тази на моя мъж.И двете са карти "виза" .Не знам какво да направя :( :( :(
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.