29 ноември 2020
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

От програмата на тв канала VIASAT NATURE: „Екстремното време“ (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 април 2018 в 00:00 18520

Viasat World ще отбележи Денят на Земята със специална програма на канала www.ViasatNature.bg. По този начин се присъединява към най-голямото природозащитно движение в 200 държави, ангажирано се с разбирането на околната среда и нейната защита.

Денят на Земята е ежегодна инициатива, която привлича 1 млрд. човека в глобален мащаб, чрез различни събития, които целят да хвърлят светлина върху проблемите на природата. През 2018-та, осъществявайки се за 48-а поредна година, инициативата е посветена на три теми: „Екстрермното време“, „Биоразнообразието срещу Изчезването на видове“ и „Замърсяването с пластмаси“, които станаха основен фокус.

ТВ каналът Viasat Nature е посветен на феномените на природния свят и в съвършената позиция да сподели важното послание на Деня на Земята. От богатата библиотека на Viasat World е подбрарна селекция от впечатляващи и запомнящите се предавания за екстремното време, които илюстрират тези проблеми.

Сред заглавията по Viasat Nature в неделя, 22 април, са:

06:00 - 09:25 Вулканични одисеи, сезон 1, еп. 1-4 : Вулканологът Томас Пфайфър и екипът му отвеждат зрителите на вълнуващо пътешествие в света на най-активните вулкани и в света на красотата на това малко недооценено чудо.

11:05 – 13:00 Мощта на вулканите, сезон 1, еп. 1-2 : Големите вулканични изригвания са много редки спрямо средния човешки живот. Само белези от минали катастрофи могат да ни дадат информация какво може да се случи в бъдеще.

13:00 – 14:45 Опасна Земя, сезон 1, еп. 1-3 : В тази необикновена поредица водещи експерти по природни бедствия посочват най-разрушителните катастрофи, разразили се на Земята през последните 100 000 години. [Отново от 17:20 – 20:00]

15:40 – 17:20 Свирепа Земя, сезон 1, еп. 1-2 : Последните промени в климата на Земята водят до екстремни събития. Природни бедствия като урагани, торнада, жеги и наводнения стават все по-чести и непредвидими.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.