Открита е зала с аниматроник модели на динозаври в Регионалния природонаучен музей - Пловдив

Регионален природонаучен музей Пловдив Последна промяна на 25 ноември 2021 в 00:01 8946 0

На 01.12.2021 от 10:00 в зала „Лотос“ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще се състои откриване на нова експозиция с аниматроник модели на динозаври.

Първите посетители в новата зала ще бъдат децата от ДГ "Майчина грижа". Те ще имат уникалната възможност да се пренесат в далечния свят на гигантските влечуги, които са били господари на Земята преди повече от 65 милиона години.

През последните две години залата е в процес на ремонт и приспособяване за целите на експозицията, която на този етап приютява 5 динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър. През следващата година се очаква в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър.

Посещенията на новата зала с динозаври са включени в цента на билета за Експозицията, а достъпът до зала „Лотос“ ще се случва през топла връзка, изведена през зала „Ботаника“.

Напомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) в сградата на музея ще има мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове на цена от 10 лева.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !