Откриване на Демонстрационен павилион с почти нулево енергийно потребление

БАН Последна промяна на 07 октомври 2019 в 10:12 6792 0

Кредит БАН

Заповядайте на откриването на първия в България Демонстрационен павилион с почти нулево енергийно потребление. Събитието ще се състои на 10 октомври 2019 г. (четвъртък) от 10:30 часа на бул. „Цариградско шосе“ № 72, Научен комплекс 2 – БАН.

Цeнтралната лаборатория по слънчева енергия и нови енергийни източници на БАН (ЦЛ СЕНЕИ) ще представи първата сграда в България с фасада от стъклопакети с циркулиращ воден поток. Идеята на разработката е водата да улавя слънчевата енергия и получената топлина от нея да бъде използвана за нуждите на сградата .

Уникалният продукт предоставя решение за максимално оползотворяване на дневната светлина и постигане на оптимален вътрешен комфорт. Иновацията цели да допринесе за изграждането на офис сградите на бъдещето.

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и проф. д-р инж. Дитер Брюгеман (координатор на проекта) ще открият официалното събитие. Ще участват партньорите от Германия, Испания и България по проект InDeWaG ("Industrial Development of Water Flow Glazing Systems"), финансиран от програма „Хоризонт 2020“, направление „Енергийна ефективност“.

Събитието се посвещава на 150-годишнината от основаването на БАН и финала на проекта InDeWaG. Повече информация за проекта и технологията за индустриално производство на стъклопакети с циркулиращ флуиден поток може да намерите на: http://www.indewag.eu/

ЦЛ СЕНЕИ кани представители на държавната и местна власт, бизнеса, научната общност, медии, организации, студенти и граждани. Очакваме събитието да обедини хора с интереси в областта на възобновяемата енергия и енергийната ефективност.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !