05 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Пълна програма на Деня на отворените врати във Физическия факултет

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 27 април 2018 в 08:31 49210

Традиционният "Ден на отворените врати" във Физическия факултет ще се проведе утре от 10:00 до 17:00. 

Поканени са всички, които искат да прекарат един интересен и ползотворен ден – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи.

Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света.

В рамките на Деня на отворените врати ще се проведат популярни лекции за новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за работа в различни области на физиката.

Посетителите ще могат да научат къде и как се раждат звездите, да видят демонстрации на приложения за Android (таблет и смартфон), да разберат как се става синоптик и да направят прогноза на времето, колко забавна може да бъде геофизиката.

Посетителите ще могат да се запознаят с видовете лазери, да присъстват на експерименти и демонстрации по оптика, магнетизъм, електричество, лазери, електроника, астрономия, геофизика и метеорология, твърдо тяло, нанотехнологи, комуникации и други области на физиката в повече от 30 лаборатории.

Предвидени са прожекции на научно-популярни филми.

Всеки, които има интерес, може да посети и Университетската астрономическа обсерватория в Борисовата градина.

Адресът на Физическия факултет е: бул. „Джеймс Баучър“ 5, София. 

Следете новините за събитието във Facebook страницата на събитието.

Пълна програма на Деня на отворените врати

Допълнителни събития

На 28.04.2018 г., в Деня на отворените врати от 15.30 в зала А205 ще се проведе финалът на състезанието "Прибори за лабораторията". Жури в състав трима преподаватели и двама студента ще определи победителя. За повече информация вижте тук: http://pribori.phys.uni-sofia.bg

На 28.04.2018 г., в Деня на отворените врати, във фоайето пред зала А207 от 10.30 ч. ще пее хора към 91 Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" с ръководител Красимира Цуцуманова.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.