Първата в света луксозна подводница предлага екстри на 500 м дълбочина (галерия)

Наука OFFNews Последна промяна на 19 юни 2017 в 13:26 9028 0

Лични подводници, способни да достигнат големи дълбочини - това е недостигната мечта още от публикуването на "20 000 левги под водата" на Жул Верн през 1870 г. Сега обаче 18-метровата луксозна подводница Neyk обещава да превърне тази фантазия в реалност. Конструирането на прототипа тече с пълна сила в Холандия и по план ще бъде представен на публиката през януари 2018 г. 

Подводницата е "подвижна като акула", а двигателите й са на практика безшумни, изтъкват нейните създатели. Тя ще може да достига 500 м дълбочина и да се движи с 15 възела. 

Neyk, която се разработва в сътрудничество между Ocean Submarine, MTU, Rolls-Royce и Bosch, разполага и с впечатляваща наблюдателна зона с обзор от 270 градуса, разположена на носа й - също като Наутилус на капитан Немо

Подводницата разполага с такива глезотии като собствена библиотека и салон за гости с пространство за 20 души. Сред останалите екстри са бар и напълно оборудван камбуз.

Интериорът е със същия диаметър като на частен самолет. Всеки клиент може да поръча собствен дизайн на мебелировката. Осветлението и климатичната инсталация също ще бъдат изграждани спрямо желанията на клиентите.

Подводницата ще разполага с уникална задвижваща система, която ще се състои от външни реактивни двигатели на шарнирно окачване за подобряване на маневреността. Тя ще може да се завърта около собствената си ос за секунди когато двигателите бъдат пуснати разнопосочно. Двигателите също така позволяват скоростно потопяване, което холандската фирма отбелязва е 10 пъти по-ефикасно от това при традиционните подводници.

Мартин ван Ейк (Martin van Eijk), основател на Ocean Submarinе, съобщава, че новата подводница е изградена с помощта на спецификации, предоставени от НАСА и Кралските холандски военноморски сили. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !