Първи поглед във футуристичния 7-местен "Crew Dragon" на SpaceX (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 11 септември 2015 в 13:10 5793 1

Ако един ден имаме възможността да отпътуваме от Земята към нови хоризонти, транспортът ни може да изглежда като нещо такова:

Американската авио-космическа компания SpaceX ни предлага бегъл първи поглед на вътрешността на ревизирания космически кораб "Crew Dragon". Той е предвиден да позволи на хората да пътуват комфортно в космоса.

Апаратът привлече интерес още през 2012 г., когато беше обявено, че той ще е първото комерсиално превозно средство, което ще доставя товари до и от Международната космическа станция (МКС). Товарното отделение обаче сега е претърпяло ревизия и промяна, след която е оборудвано със седалки с по-футуристичен дизайн, както и  с монитори за наблюдение, четири прозореца и контролни табла.

Всичко изглежда страхотно, но на някои лъскавият дизайн може да се стори прекалено кичозен. Интериорът, напомнящ стила на срещите на Apple от 2001 г., е фантастичен от естетическа гледна точка, само че големият екран за докосване рязко контрастира на бутоните под него.

Някои изразяват опасения от близкото разположение на бутоните "Cabin Depress" и "Deorbit Now", тъй като те са изключително важни и правят коренно различни неща. На никого не би му се искало по погрешка да натисне грешния от тях. Все пак има възможност това да не са бутони, а просто индикатори, предвид факта, че "Crew Dragon" до голяма степен ще може да работи на автопилот.

В непоследствено бъдеще е предвидено корабът да превозва само космонавти на НАСА. Планирано е през 2017 г. да превози четирима към МКС, което и ще е първото комерсиално летене на космонавти.

Има и едно важно нещо, за което споменава Сара Феч (Sarah Fecht) от сайта "Popular Science" - на борда на "Crew Dragon" няма баня. Всички ентусиасти, които искат да летят, трябва да имат предвид това, за да избегнат неудобните (и потенциално опасни) моменти от типа "казах ти да отидеш преди да тръгнем".

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.09 2015 в 19:23

Баси аутсайдера е тоя. Вместо да финансира някоя война на верска или етническа основа или да промива мозъци, той ще ми праща хора на Марс