Пентагонът потвърди, че 3 видеозаписа с НЛО са автентични

Ваня Милева Последна промяна на 18 септември 2019 в 00:00 15286 0

Три видеоклипа, заснети от американски пилоти, с кадри на „неидентифициран въздушен феномен“, са признати за автентични според изявление на ВМС на САЩ, получено от The Black Vault.

"Военноморският флот определя обектите, съдържащи се в тези видеоклипове, като неидентифицирани въздушни явления", заяви Джоузеф Градишър (oseph Gradisher), официален говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война, пред The Black Vault.

Видеоклиповете за първи път бяха показани на обществеността през 2017 г. от The New York Times и To The Stars Academy of Arts & Science, НЛО организация със съосновател бившия фронтмен на Blink-182 Том ДеЛондж.

За да бъде ясно - ВМС не твърди, че извънземните са истински, а че „неидентифицираните въздушни явления“ са точно това - неидентифицирани и необясними и никой тук не намесва малки зелени човечета.

Въпросните три видеоклипа се наричат ​​"FLIR1", "Gimbal" и "GoFast." Те показват два епизода на наблюдения на НЛО от военноморски самолети. Според блога The Black Vault тези видеоматериали са снабдени с документ за автентичен произход или т.нар. Chain of custody (CoC), "тъй като е продукт на американските военни сензори, което потвърждава, че е оригинален, непроменен и не компютърно генериран или изкуствено произведен".

Първият видеоклип е наречен GIMBAL. Това е 34-секунден архивен запис на наблюденията на НЛО от кокпита на F/A-18 Super Hornet. Загадъчният обект е наблюдаван с помощта на инфрачервената система за преден обзор Raytheon AN/ASQ-228 ATFLIR. Въз основа на получените данни може да се предположи, че обектът е съществено по-горещ от околния въздух. Той няма крила или други особености, характерни за разузнавателните самолети. При това е способен на почти мигновено ускорение до много високи скорости. Трябва да се отбележи, че в обикновения оптичен спектър обектът е слабо видим.

Gimbal / ©To The Stars Academy of Arts & Science

Второто видео, наречено FLIR1, също е снимано от борда на F/A-18 Super Hornet. Мистериозният обект преди това е регистриран от крайцера "Принстън". При по-близък оглед се оказа, че това е "голям обект с белезникава овална форма", която е с дължина приблизително 12 метра и надвиснал над водата на височина около 15 метра. При това обектът "скача" от едно място на друго, а водата под него буквално започва да кипи. Когато се приближават до обекта, самият той също започва да се придвижва към самолета и после изчезва. Според пилота на Hornet, НЛО не е имало дюзи, крила или витло. Но е успяло да изпревари изстребителя без никакъв проблем.

FLIR1 / ©To The Stars Academy of Arts & Science

По време на инцидента от 2004 г. обектите внезапно се появяват на надморска височина от около 27 км и след това политат към морето, след което спират на 7 км надморска височина и увисват. И изчезват от екраните на радарите.

Видеоклипът, наречен "GoFast" от To The Star  е заснет също от борда на F/A-18 Super Hornet с помощта на Raytheon AN/ASQ-228 Advanced Targeting Inwarding Inward IR (ATFLIR). Този сензор има два режима за изобразяване - средно вълнов инфрачервен и оптичен. Той има висока разделителна способност и може да локализира и обозначава цели на разстояния над 40 морски мили (74 км).

Неидентифицираният обект изглежда, че има бяла овална форма, движи се с висока скорост от горе вдясно до долу вляво на екрана, летящ много ниско над водата. Първоначално сензорът не е в състояние да прихване обекта. Операторът на оръжейните системи насочва сензора пред обекта и едва при третия опит за прихващане със сензорното проследяване успява. Сега сензорът е в режим на автоматично проследяване. Този режим може да проследява обекти, които притежават скорости и ускорения в определени граници, които се задават от очакваните граници на маневриране на целта. 

Има няколко необичайни неща за това наблюдение. От една страна, НЛО не изпуска изгорели газове, характерно за всеки вид конвенционален турбинен двигател. Всъщност НЛО изглежда „студен“ за сензора ATFLIR, неотделяйки никаква топлина.

Второ, НЛО няма видими крила или перки. Дори и крилатите ракети като американската Томахоук или руските Клибър имат малки крила, които трябва да са видими, а други ракети, като противотанковата ракета Маверик, имат мънисти витла. НЛО изглежда овално и не изглежда да лети с носа напред.

GoFast/ ©To The Stars Academy of Arts & Science

Видеоклиповете също така никога не са били предназначени за широката публика.

„Видеоклиповете никога не са били публикувани официално от Министерство на отбраната на САЩ и все още трябва да бъдат задържани“, заяви говорителят на Пентагона Сюзън Гоф ( Susan Gough) пред The ​​Black Vault по-рано тази година.

Сара Сийгър (Sara Seager), астрофизик в Масачузетския технологичен институт, предупреждава, че фактът, че произходът на даден обект е неизвестен, не означава, че е от друга планета или галактика. "Когато хората твърдят, че са наблюдавали необичайни явления, понякога си струва да се изследват сериозно", коментира тя. Но хората понякога не знаят, че често има явления, които остават необяснени".

По-долу е интервю с един от пилотите, замесени в инцидента, командирът на командващия ескадрата VF-41 Дейвид Фравнър.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !