Пентагонът потвърждава, че видеозаписите с НЛО с форма на пирамида са автентични (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 15 април 2021 в 09:43 16524 0

Поредица от новопоявили се изображения и видеоклипове на неидентифицирани летящи обекти, заснети от американския флот, сега са потвърдени като автентични от Пентагона.

Макар мнозина обикновено наричат такива мистериозни наблюдения НЛО, по-модерният термин, използван от военните, е „Неидентифицирани въздушни явления“ (UAP - Unidentified Aerial Phenomena) - и те са нещо, което разузнавателната общност приема много сериозно.

Докато НЛО са стигматизирана тема - свързана с конспиративни теории и преплетена с поп културата - остава фактът, че UAP са много реални, представлявайки документирани наблюдения на явления, които нито военните, нито научните наблюдатели могат лесно да идентифицират.

Наскоро публикуваните наблюдения от режисьора Джереми Корбел (Jeremy Corbell) и репортера Джордж Кнап (George Knapp) включват кадри от мистериозен кораб с форма на "пирамида", наблюдаван да лети в небето, заедно с изображения на три други странни обекта, един от които изглежда е споделен онлайн миналата година.

Макар че никой не знае със сигурност точно какви са всъщност тези загадъчни изображения, Пентагонът поне е потвърдил, че те са истински: автентична фотография и кадри от UAP, заснети от американския флот.

"Мога да потвърдя, че посочените снимки и видеоклипове са направени от служители на военноморския флот", заявява говорителят на Пентагона Сюзън Гоф в изявление, разпространено до много медии.

„UAPTF [Unidentified Aerial Phenomena Task Force - Работна група за неидентифицирани въздушни явления] включи тези инциденти в своите текущи проверки“.

Но докато Пентагонът потвърждава автентичността на изображенията, Министерството на отбраната на САЩ (DOD) не е изяснило нищо повече от това, запазвайки мълчание за това какво, ако изобщо е възможно, може да е повлияло на техните разследвания на тези странни обекти.

„Както казахме по-рано, за да се поддържа сигурността на операциите и да се избягва разкриването на информация, която може да бъде полезна на потенциалните противници, DOD не обсъжда публично подробностите нито за наблюденията, нито за проверките на докладвани нахлувания в нашите тренировъчни полигони или определеното въздушно пространство, включително тези набези, първоначално определени като UAP", заявява Гоф.

Благодарение на разследванията на Корбел и Кнап обаче могат да бъдат разкрити повече подробности за тези наблюдения, включително подробности, представени в поредица от класифицирани разузнавателни брифинги през май 2020 г. на UAPTF за обучение на служителите на отбраната по въпросите на НЛО и UAP.

В брифингите се съобщава за наблюдение на подробности за наблюдение на кораб с форма на "пирамида" (терминът е на Корбел), заснет от екипажа на ескадрения миноносец USS Russell край бреговете на Сан Диего през юли 2019 г.

Докато видеото на инцидента (вижда се по-долу) ясно показва само един такъв триъгълен на вид обект, за който се твърди, че се движи на около 210 метра над кораба, разказ за епизода описва три предполагаеми неидентифицирани кораба, летящи в рояк над кораба.

При друго наблюдение сферично превозно средство от някакъв вид е било наблюдавано от екипажа на борда на лекия крайцер USS Omaha, летящ в океана и изчезващ във водата. Документацията на UAPTF предполага, че корабът се е смятал за потънал, но последващо търсене на района с подводница не разкрива останки.

Поредица от други наблюдения, всички записани в същия ден на март 2019 г. от служител на оръжейните системи F-18, използвайки камерата на своя iPhone, разкриват три UAP, наблюдавани близо до военноморската авиобаза Oceana във Вирджиния

Обектите, които изглеждат различни, описвани като „сфера“, „жълъд“ и „метален балон“ и докато някои предполагат, че може да са метеорологични балони или чужди шпионски дронове, доколкото знаем, те остават неидентифицирани и все още се считат за UAP.

Не че Пентагонът потвърждава това. Когато е притиснат от разследващия уебсайт The Black Vault дали тези UAP все още са категоризирани като неидентифицирани, Гоф само предлага: „Нямам нищо повече за вас освен това, което предоставих".

Въпреки че все още има много въпроси за тези странни неидентифицирани явления, новоизтеклата информация предоставя поне повече доказателства, че Министерството на отбраната продължава да разследва и третира UAP като сериозна тема.

Корбел, заедно с останалите в неговата общност, се надяват, че споделяйки тази информация, тя ще засили допълнително рационалните и прозрачни разследвания на тези мистериозни обекти.

Източник: Pentagon Confirms 'Pyramid-Shaped' UFO Video Footage Is Authentic, ScienceAlert

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !