Плоскоземците с нова теория: Земята е поничка

НаукаOFFNews Последна промяна на 08 ноември 2018 в 13:01 17099 2

Кредит: u/osrsslay/Reddit

Може да звучи невероятно, но съмняващите се, че нашата планета е кълбо (за прецизност - геоид), имат нова, не по-малко екстравагантна идея от тази на плоскоземците - Земята е поничка.

Преди много много години хората са се заблуждавали, че планетата, в която живеем, е плоска - може би защото така им е изглеждала.

Но още древните гърци започват поставят под въпрос тази "очевидна истина" и в продължение на векове се трупат доказателства, че Земята е кълбо.

Днес вече стотици хора са се уверили буквално с очите си, гледайки от космоса нашата сферична планета. Но с възхода на различните псевдонаучни идеи се възроди и това древно заблуждение.

Но новата теория за Земята - поничка (за математиците - тор) е още по-стъписваща от тази на теоретиците на плоски земя.

Теорията е поставена на дискусионната платформа на плоскоземната общност от един от първите й членове, Varaug, който казва: "Имам теория, че Земята всъщност е оформена като тор (геометрична форма, наподобяваща поничка)".

"ДА! Естествено, радвам се, че успяхме да разберем това", въздъхва Варауг.

Може би ще попитате защо никога не е била открита дупката на поничката? Е, това е така, защото "светлината се огъва и следва кривината на тора (поничката), правейки дупката "невидима"".

Така си представят смяната на деня и нощта привържениците на теорията за "плоската Земя" .

А как се сменят нощта и деня, ако съществува голяма дупка в нашата планета?

"Поставете фенерче хоризонтално на масата и го включете. Сега вземете поничка и я сложете ребром с дупката, перпендикулярно на светлината. Осветената от фенерчето страна е през деня", обяснява Varaug.

Ясно и просто. А гравитацията? Как работи в една планета-поничка?

"Гравитацията действа по същия начин, както в RE-модела (моделът на кръглата земя, тоест реалният модел), а хората се привличат от голямата маса. Представете си поничка с конфитюр. Гравитацията действа към конфитюра", обяснява Varaug.

И какво се случва в края на краищата? Гравитацията действа към конфитюра? Нали основното в тази теория бе, че Земята има дупка в средата като поничка? А се оказа, че според новата теория Земята не е оформена като пръстен, а всъщност е кръгла плътна пълнена поничка. 

Ето така е възможно, стъпка по стъпка, задавайки си въпроси, и плоскоземците да стигнат до истината. 

Торът е всъщност много интересна геометрична фигура. Може да се уверите, ако прочетете "Бутилката на Клайн - играчка за математици".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

11.11 2018 в 12:17

Щом се забавляват с нещо, което не е забранено от закона, ...