По време на космическа разходка астронавтите загубиха щит на МКС (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 31 март 2017 в 15:09 6271 0

Кредит NASA

Астронавти загубиха важна част - защитния щит - на Международната космическа станция, който бе отнесен, докато двама астронавти бяха на космическата разходка, съобщи НАСА.

По време на вчерашната разходка астронафтът Пеги Уитсън счупи рекорда за общо най-много космически разходки, направени от жена. Предишният рекорд бе на астронавта на НАСА Сунита Уилямс. Това бе осмата космическа разходка на Уитсън.

Тя, заедно с астронавта на НАСА Шейн Кимбру, инсталираха успешно обновена релейна кутия и закачиха кабелите и електрическите връзки на адаптера Pressurized Mating Adapter-3 (PMA-3), който ще осигури интерфейса между станцията и второто място за скачване, за да могат и мисии на частни компании да доставят до комплекса екипажи в бъдеще.

Двамата астронавти бяха натоварени и със задачата да инсталират четири топлинни щита за защита на модула Tranquility (Спокойствие) на Международната космическа станция. По време на космическа разходка, един от щитовете случайно бе загубен. Загубата не представлява непосредствена опасност за астронавтите. НАСА ще следи за загубената част, за да се гарантира, че тя няма да се върне и да се удари в станцията.

Екраниращият щит се използва за защита на станцията срещу микрометеоритите в пространство.

Сътрудниците на НАСА обединиха усилията си с астронавтите за намиране на решение за покриването на порта на модула Tranquility 

след като щита бе загубен по невнимание по време на вчерашната космическа разходка. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !