Поглед в ума и тялото на бойните пилоти

На следващото Ratio събитие майор Стоян Петков разказва за историята и практиката на бойното летене

Ratio Последна промяна на 08 февруари 2019 в 13:30 2902 0

В днешно време приемаме летенето със самолет като нормална част от ежедневието ни. Всъщност сме покорили небесата за пръв път преди около 100 години. Технологията разкрива много нови перспективи за човечеството, а хората бързо виждат потенциала за бойна употреба на летателните апарати. Това води до радикална промяна в бойните тактики и законите на войната. 

Майор Стоян Петков ще разкаже за историята и практиката на бойното летене на Ratio представя: Професия боен пилот на 12 февруари в City Stage. Той ще сподели какво означава да си пилот на изтребител и какви са разликите между бойната и гражданската авиация. Лекторът ще обърне внимание и на това колко значим е приносът на българската авиация за цялостното развитие на авиацията в света.

Гостите на събитието ще научат как влияят екстремните условия в бойните самолети върху физиологията и психиката на човекa – и то с разказ от първа ръка. Как се става авиационен ас у нас и по света, какви качества трябва да притежава един бъдещ боен пилот, с какви отговорности е свързана тяхната работа – майор Петков ще се спре на тези и други практически въпроси, не само предварително подготвени, но и зададени наживо в залата.

Майор Стоян Петков е инспектор-пилот в авиобаза Граф Игнатиево. До 2007 г. учи в Националния военен университет в Долна Митрополия, където завършва магистратура по „Авиационна техника и технологии”. През 2017 г. се дипомира и във Военновъздушния командно-щабен колеж на Военновъздушния университет на ВВС на САЩ. Той е опитен военен летец-пилот I-ви клас. От 2010 г. до днес лети на изтребител МиГ-29 като част от екипа на авиобаза Граф Игнатиево, където редовно извършва бойни дежурства и целеви полети за българските ВВС.

Ratio представя: Професия боен пилот ще се проведе на 12 февруари от 20:00 в столичния клуб City Stage, а входът е свободен. Повече за самото събитие може да научите във Facebook, или в сайта на организаторите от Ratio.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !