Политик, противник на задължителната имунизация, се разболя от варицела

НаукаOFFNews Последна промяна на 20 март 2019 в 07:04 10125 0

Високопоставен член на крайно дясната партия на Матео Салвини, който е открит критик на правилата за задължителната ваксинация в Италия, попадна в болница след заразяване с варицела.

Масимилиано Федрига, президент на североизточната област Фриули - Венеция Джулия, обяви, че е прекарал четири дни под наблюдение в медицинско заведение, след като е бил диагностициран с вируса миналата седмица, съобщава Independent

Федрига е активен противник на решението на Италия да въведе задължителни детски ваксини срещу 12 заболявания, включително варицела.

Законодателството, въведено след избухването на морбили през 2017 г., забранява неваксинираните деца да посещават детски градини и налага големи глоби на родителите, които не имунизират децата в училищна възраст.

По времето, когато е ръководител на групата на крайнодясната партия "Лигата" в камарата на депутатите в италианския парламент, Федрига твърдеше, че родителите не трябва да бъдат принуждавани да ваксинират децата си.

В едно интервю той определя Демократическата партия, най-голямата партия в управляващото коалиционно правителство, като "сталинистка" заради опита ѝ да "наложи" имунизацията.

Сега във Facebook Федрига настоява, че не е антиваксър.

"Чета поредица от доволни коментари в Twitter по повод хоспитализацията ми".

“Винаги съм казвал, че подкрепям ваксините, но за да се постигне резултат е необходимо да имаме съдействие от страна на семейства, а не да се налагат".

Роберто Буриони (Roberto Burioni), известен италиански лекар, който ръководи уебсайта MedicalFacts, заяви, че инцидентът е предупреждение за възрастните да се уверят, че са ваксинирани.

“Скъпи президент, първо, позволете ми да ви пожелая бързо възстановяване”, пише той във Facebook. "Радвам се, че сте ваксинирали децата си".

[Г-н Федрига], както и много възрастни, не са се ваксинирали ... ако бе ваксиниран, щеше да бъде здрав.

Единственият начин да избегнем подобни нещастни случаи е да ваксинираме всички, за да предотвратим разпространението на този опасен вирус, който би могъл да засегне много по-уязвим човек".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !