24 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Популацията на тигрите в Индия се е увеличила с 33% от 2014 г. насам

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 01 август 2019 в 00:06 23450
Снимка: Pxhere

Най-после хубави новини за опазването на природата. Премиерът на Индия Нарендра Моди обяви в понеделник, че популацията на тигри в Индия се е увеличила с една трета - от 2226 екземпляра през 2014 г. до 2967 през 2018 г. Индия сега е дом на 70 процента от световната популация на тигрите.

През 2006 г. в Индия има само 1411 свободни тигри. Оттогава популацията расте с добри темпове всяка година.

В дивата природа в 13 страни от региона са останали по-малко от 4000 тигри , сред които са само Непал, Китай, Русия, Тайланд и Индонезия. В много страни броят на тигрите е около или по-малък от 100. В някои от тях има само ограничени доказателства, че все още присъстват там.

Поради човешката дейност са засегнати 93% от земите, които са обитавали тигрите. Това в комбинация с безразборния лов драматично намали популацията. Преди век по света е имало около 100 000 екземпляра.

"Резултатите от току-що обявеното преброяване на тигрите биха зарадвали всеки индиец, всеки любител на природата", заяви премиерът Моди в туитър. „Преди девет години в Санкт Петербург бе поставена целта да се удвои популацията на тигрите до 2022 г. Ние в Индия изпълнихме тази цел четири години по-рано.“

Удвояването, за което говори Моди се отнася за броя на популацията на тигрите през 2006 г. През 2010 г., когато се проведе срещата, популацията на тигри в Индия вече се е увеличила до 1706 индивида, а световната популация е 3200. Тенденцията предполага, че усилията на Индия наистина се отплащат.

Други страни като Малайзия се съсредоточават върху борбата с бракониерството с по-високи наказания и затвор. Между южноазиатските държави има изградена и международна мрежа за защита на дивата природа и все повече гори получават статут на защитени, така че тигрите да имат ловни места далеч от хората.

"За пет години броят на защитените територии се увеличи от 692 на над 860, а резерватите - от 43 на над 100", заяви Моди на пресконференцията. „Днес можем с гордост да кажем, че с близо 3000 тигри Индия е едно от най-големите и сигурни местообитания в света“.

Източник: Times of India 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.