Позицията на експертите относно правилото "без секс в космоса"

Ваня Милева Последна промяна на 25 юли 2022 в 00:01 17168 0

Кредит Pixabay/WikiImages

Мастурбацията е забранена на Международната космическа станция, съобщава инженер от НАСА. Това се дължи на няколко възможни неприятни ефекти от еякулацията.

Това предупреждение стана известно, след като много потребители на Quora и Reddit питат дали астронавтите все пак могат "да се позабавляват сами" в среди като космическата совалка или МКС, където често липсва възможност за уединение.

Няколко души дори се заинтересуваха какво ще се случи със спермата, ако двуг астронавт я докосне. Ученият се пошегува, че тези забрани са свързани със страха, че участничките в изследователската мисия могат да забременеят от свободно летящи течности. Все пак корабът разполага с кърпички и салфетки и може телесните течности да се изхвърлят по същия начин, както се изхвърлят фекалиите - в космоса, където ще се превърнат в ледени кристали. На пръв поглед не изглежда голям проблем.

НАСА заявява, че в МКС не е позволено да се прави секс

Според някои доклади има строги ограничения за "времето насаме" при нулева гравитация на борда. Според учените дори най-малката заблудена капка може да създаде хаос на борда.

Освен това самозадоволяването е "забранено" в среда с нулева гравитация поради опасения, че евентуално плаващата сперма ще притесни колегите жени на борда.

В авторския подкаст на американския комик и журналист Конан О'Брайън "Сonan O’Brien needs a friend", водещият повдига темата при разговор с инженер от НАСА, като го пита дали някога е изпращал порнографски материали на Международната космическа станция.

"Не, нищо подобно", отговаря ученият, идентифициран само като Смайт (Smythe), по информация на News.com.au.

"Три астронавтки могат да бъдат оплодени от един и същи мъж на една и съща сесия - "животът винаги намира начин"", продължава ученият.

Според американския астроном д-р Джон Милис сексът и самозадоволяването в космоса са логистичен кошмар с проблеми, включващи от плаващи течности и до намаляваща мъжественост. Той сравнява секса в космоса със сношение по време на „скачане с парашут“, но добавя, че това „не е невъзможно“. 

През 2019 г. руският учен д-р Ирина Огнева поисква проби от сперматозоиди от мъже космонавти. "Нито един космонавт не пожела да го направи", разказва тя в същата статия на News.com.au.

Позицията на експертите относно правилото "без секс"

Докато се подготвя за следващите експедиции на Луната и Марс, НАСА се готви да проучи как може да се прави секс в космоса.

Според учени от Университета "Конкордия" в Монреал, Канада, подобно проучване е "от съществено значение за успеха на мисиите в дълбокия космос и изграждането на извънземни селища".

Въпреки постоянните слухове за секс между астронавти в космоса обаче НАСА и МКС редовно избягват всякакви въпроси. Но какво се казва за мастурбацията в космоса?

Марджъри Дженкинс, съветник на НАСА и експерт по въпросите на сексуалното и половото здраве, заявява в статия, озаглавена "Effects of Sex and Gender on Adaptations to Space: Reproductive Health", че мъжете трябва да еякулират редовно, за да намалят риска от натрупване на бактерии в простатата си. Често се смята, че еякулацията е чудесен начин за облекчаване на напрежението и тревожността. Така че изглежда логично някой, който е на трудна космическа мисия, да потърси някакво освобождаване.

Предишни изследвания на НАСА отбелязват, че вместо да циркулира в долната част на тялото, промяната на гравитацията кара кръвния поток да се промени или да обърне посоката си и да се издигне нагоре към главата и гърдите. Това означава, че Вселената може да е убиец на костите. Въпреки това други астронавти предоставят информация по темата, за да докажат обратното.

В интервю за списание Men's Health през 2014 г. астронавтът Майкъл Мълейн разказва, че по време на един от космическите си полети от време на време е имал "ерекция, която би могла да пробие криптонит".

Още не е имало случай на жена, която да е разказала, че се възбужда в космоса.

Всякакви амбиции за самозадоволяване обаче могат да бъдат възпрепятствани от трудностите на нулевата гравитация, заедно с морската болест, замайването и изтръпването на части от тялото като крайниците, от които страдат много астронавти.

Източник:

NASA Warns Astronauts From Pleasuring Themselves in Space as One Session Can Impregnate Several Spacewomen, Tiffany Winfrey,  The Science Times

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !