Празници за Световния ден на водата

Наука ОFFNews Последна промяна на 22 март 2016 в 10:04 1990 0

Кредит Симона Коева

Фотоконкурс "Реките в България": Дряновска река при Дряновския манастир.

На 22 март целият свят чества Световния ден на водата. “Международен воден мост” е иновативно международно събитие с домакин София, което прави възможно обединяването на десетки чествания в различни точки на страната и чужбина, посветени на Световния ден на водата.

Официалната церемония предстои да се проведе в Световния ден на водата – 22 март, от 14:00 часа, в Националния музей „Земята и хората“ – София.

Инициативата се организира от неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и „Българска Асоциация по Водите”. Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) са партньори на събитието. 

С помощта на електронна информационна инфраструктура е изградена клъстерна мрежа от партньорства в десетки точки на България, Балканите, Европа и света, които да представят разнообразна палитра от събития: бизнес изложения, кръгли маси, празнични чествания, изложби, почетни лекции, спортни празници и турнири, почиствания на водни басейни, конференции, прожекции на филми и други. Всички чествания могат да се включат в обща онлайн видео-мрежа от изградени за случая временни информационни центрове.

Като част от събитието „Седмица на водата 16-22 март” е организиран национален фотоконкурс на тема „Реките в България“ , а най-добрите фотографии на финалистите от конкурса може да видите в Националния музей „Земята и хората“ – София.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !