Премиера на "Митове и истини за храненето" от Йордан Стефанов

НаукаOFFNews Последна промяна на 15 ноември 2018 в 11:02 5272 0

Йордан Стефанов - микробиологът, който стои зад блога, страницата и групата "Наука и критично мислене" - е и човекът, с който се свързва самото "критично мислене" в България, допринесъл много за разясняването на много заблуди, митове и обикновени шарлатанства.

Вече ще можем да се запознаем и с първата му книга "Митове и истини за храненето".

Премиерата ще бъде на 21 ноември от 18:30-20:30, в Culture Beat Club в НДК.

Повече може да научите на страницата на събитието.

Книгата е достъпна за pre-order от сайта на ciela.com, както и от магазина ozone.bg (ozone доставя и в чужбина). Тя ще ви бъде доставена след 19 ноември. Тогава ще бъде налична и в големите книжарници (а и вероятно и при много други търговци) в страната.

Как да разпознаем опасните и неправилни диети? Какво трябва да знаем за пробиотиците, пребиотиците и ферментиралите храни? Опасни ли са наистина брашното, захарта, солта и по-добре ли е човек да консумира сироп от агаве? А мазнините – в крайна сметка трябва ли да ги избягваме или са полезни за нас? Защо плодовете и зеленчуците вече нямат вкус?

Много и все важни въпроси, които засягат пряко здравето ни, но чиито отговори така и не са еднозначни.

Биологът и създател на платформата "Наука и критично мислене" Йордан Стефанов хвърля светлина по темата, отговаряйки на тези и други ключови въпроси, свързани с ежедневното ни хранене и здраве. В първата си научно-популярна книга Стефанов разбулва най-разпространените митове за храненето и здравословния начин на живот и обяснява какво в действителност е здравословното хранене от научна гледна точка, подкрепяйки всяка своя теза с резултатите от множество научни изследвания.

Каним всички, които не са безразлични към това какво ядат и как да бъдат здрави, на вечер, посветена на рационалната мисъл, подплатена със солидни научни доказателства, в която Йордан Стефанов и създателят и основен треньор в Live to Lift Лазар Радков ще вдигнат завесата и ще ни обяснят на разбираем език що е то здравословен начин на живот и как да го постигнем чрез ежедневните продукти, с които се храним!

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !