Приятел на път - но не човек, а куфар (видео)

Антония Петрова Последна промяна на 23 април 2017 в 13:00 4094 0

Снимка: Indiegogo

Този куфар е нещо повече от удобна вещ за пренасяне на багаж - той е ваш приятел винаги на разположение, ваш домашен любимец, който ще ви следва предано до вкъщи.

Базирана в Калифорния компания пусна кампания в Indiegogo за автономен куфар, който без трудности следва собственика си където и да отиде. Премахва се необходимостта да бъде пренасян или влачен през цялото време на придвижване. 

Куфарът винаги стои на 2-3 метра зад стопанина си като проследява неговото разположение чрез смартфона. Мести се или направо или докато лежи на една страна. Той предлага двоен зареждащ порт за USB, дигитален кантар и тракер на разположението. 

"Куфарите не са се променили съществено през изминалите няколко десетилетия. Време е за иновация", отбелязва Дейвид Ниър (David Near), изпълнителен директор на Travelmate Robotics. От компанията предвиждат куфарите да са полезни практически на всички - от бизнес хората до туристите и хората в неравностойно положение. 

Travelmate се предлага в няколко размера на цени от 399 до 1195 долара. Куфарът е тестван успешно в търговски центрове и паркове. От компанията обясняват, че при тълпи на летището или железопътната гара няма опасност куфарът да се сблъска с хората. Той е снабден със сензор, който разпознава и избягва предмети. 

Що се отнася до крадците - ако куфарът се отдалечи на повече от 4-5 метра от собственика си, той надава аларма, както и подава съобщение на смартфона на собственика.

Единствената уловка е, че куфарът все още не съществува. За момента проектът е набрал 8 903 в Indiegogo от 33-ма души или 9% от необходимите 100 000 долара. Ако не успее да събере финансиране, създателите му ще се обърнат към традиционни инвеститори.

Друга смарт технология в областта на куфарите е багажът на колела Bluesmart One, струващ 449 долара. Куфарът има порт за зареждане на USB, за да е сигурно, че собственикът му винаги е с пълна батерия на всички свои смарт-устройства където и да отиде.

Сред другите екстри е дигитален кантар, за да се знае винаги какво е теглото му и да се избегнат допълнителните такси по летищата; ключалка, контролирана чрез приложение на телефона; и тракер на разположението, за да знае собственикът точно къде се намира куфара му и да се появи навреме на лентата за багаж.

За онези, които искат зареждане, съхранение на мобилни данни, а също така и решение за отпочиване на уморените си крака, на разположение е Modobag (1 095 долара). В допълнение към двойния зареждащ порт за USB и проследяваща система, този куфар идва с телескопични дръжки и управляема колона, прибиращи се стъпенки за краката, седалка с мемори пяна и 150-ватов електромотор - всичко това, трансформиращо куфарът в мини мотор, който предоставя три пъти по-бърз превоз от краката.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !