26 юни 2022
Категории
 •  Космос
 •  Физика
 •  Науки за земята
 •  Биология
 •  Медицина
 •  Математика
 •  Научни дискусии
 •  Разни
FACEBOOK

„Проект ЕКО” обяви трите теми, по които участниците могат да предложат своите проекти

Националният конкурс има за цел да подкрепи младите предприемачи в България.

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 11 юни 2020 в 15:06 27360

Първото издание на „Проект ЕКО” – конкурсa на младите, в който те сами намират решения на наболял екологичен проблем в България – стартира с три актуални теми, по които участници между 15 и 30 години могат да предложат своите идеи.

Това ще бъдат:

 1. Запазване на чистотата на въздуха след COVID-19
 2. Създаване на система за пренасочване на отпадъците
 3. Кампания „Да запазим българските плажове чисти”

На сайта https://projecteco.eu вече могат да бъдат открити пълните условия, на които всеки един проект по дадена тема трябва да отговаря, а от 22 юни до 31 юли участниците ще могат да изпратят своите завършени идеи.

Те ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от създателите на конкурса и от представители на компаниите, поели нелеката задача да реализират проекта победител.

И понеже първата стъпка към промяната зависи изцяло от нас, целта на „Проект ЕКО” е именно да даде глас на млади хора да оформят устойчиво бъдеще. Затова конкурсът ще раздаде три първи награди – по една от всяка тема – която ще включва реализирането на проекта.

„Проект ЕКО” е подкрепен от „Грийнпийс”-България, „За земята” и ОЦОСУР. Идеята за създаването му е дело на 20-годишния Ивайло Цочев, който от няколко години се занимава с организацията на събития и инициативи, свързани с екология и устойчив бизнес.

Неговата фирма Нулев отпадък е насочена именно към популяризирането на комплекти за природосъобразен начин на живот.

За да говорим за „утре”, днес трябва да говорим и за „еко”. Защото природата следва свои правила, пред които сме безсилни, когато изберем да бъдем нейни врагове. А създаването на екологична култура в едно общество зависи най-вече от вярата – в собствените възможности и в младите.

Защото понякога добрите идеи имат нужда от подкрепата на опита. А промяната към зелено бъдеще е възможна с ясен план.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.