Прототипът Starhopper на SpaceX ще излети отново този уикенд

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 15 август 2019 в 09:57 2415 0

Кредит SpaceX

SpaceX е насрочил следващия тестов полет на прототипа Starhopper за предстоящия уикенд (17 и 18 август), съобщава експертът от SpaceNews Джеф Фауст (Jeff Foust). Според Илън Мъск, изпълнителен директор на SpaceX, при тестовия полет трябва да се достигнат почти 200 метра.

Федералната авиационна администрация (FAA) публикува съобщение за стартовия прозорец започващ в петък, и завършващ в понеделник сутрин.

"Току-що разговарях с FAA, така че се надявам че да", отговори Мъск на въпрос в Туитър дали корабът ще излети този уикенд.

Космическият кораб Starhopper е умален прототип на кораба Starship, с който Мъск планира да превозва колонисти до Марс. Прототипът, който има един двигател Raptor, ще излети от тестовата площадка на SpaceX Бока Чика в Тексас.

Новият опит идва след като Starhopper проведе първия си свободен полет на 25 юли. Но проверките не минаха без проблеми. Първият тестов полет беше отложен, заради пожар при статичните тестове. 

Ако всичко премине успешно, Starship би могъл да пренася 100 тона тегло или до 100 пътници на далечни разстояния, включително Луната и Марс. 

Но прототипа Starhopper има само един от шестте двигателя Raptor, които ще изпратят големия кораб в космоса. През юни от компанията съобщиха, че очакват първият комерсиален полет на Starship да се случи през 2021 г.

Източник: Futurism - SPACEX “STARHOPPER” WILL ATTEMPT LONGEST FLIGHT YET THIS WEEKEND

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !