Публикуваха видео на контакти с НЛО от тайна програма на Пентагона

НаукаOFFNews Последна промяна на 18 декември 2017 в 09:55 29989 0

Пентагонът официално призна съществуването на програмата AATIP, чиято мисия е да събира и обработва данни, отнасящи се до контакти с неидентифицирани летящи обекти или НЛО. Представени са и няколко техни видеонаблюдения.

Признанието идва от говорителя на Пентагона Том Кросън (Tom Crosson), цитиран от CNN.

Сред задачите на Advanced Aviation Threat Identification Program (Програма за авангардна авиационна идентификация на заплахите) са събирането и обработката на изследвания на "анормални аерокосмически заплахи". Под това обозначение американските военни разбират както пилотирани, така и безпилотни летателни апарати на евентуални противници, както и хипотетични контакти с представители на извънземен разум.

Според Times програмата стартира през 2007 г. и завършва през 2012 г. Общо са изразходвани 22 млн. долара, след което Пентагонът решава да пренасочи средствата към други важни проекти. Но някои поддръжници на програмата твърдят, че и след като Пентагонът приключва финансирането, програмата продължава да съществува. През последните пет години, казват те, длъжностни лица от програмата продължават да разследват случаи.

Части от програмата остават секретни и досега. Под натиска на общественици бяха публикувани две от трите видеонаблюдения на неидентифицирани летящи обекти.

Първият видеоклип е наречен GIMBAL. Това е 34-секунден архивен запис на наблюденията на НЛО от кокпита на F/A-18 Super Hornet. Загадъчният обект е наблюдаван с помощта на инфрачервената система за преден обзор Raytheon AN / ASQ-228 ATFLIR. Въз основа на получените данни може да се предположи, че обектът е съществено по-горещ от околния въздух. Той няма крила или други особености, характерни за разузнавателните самолети. При това е способен на почти мигновено ускорение до много високи скорости. Трябва да се отбележи, че в обикновения оптичен спектър обектът е видим слабо.

Gimbal / ©To The Stars Academy of Arts & Science

Второто видео, наречено FLIR1, също е снимано от борда на F/A-18 Super Hornet. Мистериозният обект преди това е регистриран от крайцера Принстън. При по-близък оглед се оказа, че това е "голям обект с белезникава овална форма", която е с дължина приблизително 12 метра и надвиснал над водата на височина около 15 метра. При това обектът "скача" от едно място на друго, а водата под него буквално започва да кипи. Когато се приближават до обекта, самият той също започва да се придвижва към самолета и после изчезва. Според пилота на Hornet, НЛО не е имало дюзи, крила или витло. Но е успяло да изпревари изстребителя без никакъв проблем.

FLIR1 / ©To The Stars Academy of Arts & Science

Сара Сийгър (Sara Seager), астрофизик в Масачузетския технологичен институт, предупреждава, че фактът, че произходът на даден обект е неизвестен, не означава, че е от друга планета или галактика. "Когато хората твърдят, че са наблюдавали необичайни явления, понякога си струва да се изследват сериозно", коментира тя. Но, това, което хората понякога не знаят, е, че често има явления, които остават необяснени".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !