Ричард Брансън заяви, че Virgin Galactic ще стартира космически полет "в рамките на седмици"

НаукаOFFNews Последна промяна на 10 октомври 2018 в 00:00 2829 0

Кредит phys.org

Милиардерът предприемач заяви, че неговата компания Virgin Galactic скоро ще стартира първата си мисия в космоса.

Британският предприемач Ричард Брансън заяви, че очаква компанията му Virgin Galactic да проведе първия си космически полет "в рамките на седмици, а не месеци" в коментар, излъчен във вторник, съобщи phys.org.

В изявление за CNBC в Сингапур, милиардерът и основател на Virgin Galactic обяви, че компанията му е "изключително близо" до стартирането на първата си мисия в космоса и че самият той се надява да напусне за кратко Земята в рамките на "месеци, а не години".

"После ще изпратим скоро в космоса и хора", добавя Брансън.

Virgin Galactic на Брансън се състезава срещу Blue Origin на собственика на Amazon Джеф Безос за това кой ще направи първия туристически полет в космоса.

И двете компании ще предложат на клиентите си безпрецедентно преживяване, което ще продължи само минути, преминавайки въображаемата граница, отвъд която започва космоса или линията на Карман, на 100 км или на 80 км, за която настояват от военновъздушните сили на САЩ.

На тази надморска височина небето изглежда тъмно и кривината на Земята може да се види ясно.

Първите космически туристи, посетили Международната космическа станция (МКС) през 2000 г. платиха десетки милиони долари за тази привилегия.

Брансън заяви, че предложената цена от 250 000 долара за билет за Virgin Galactic би позволила на много повече хора, мечтаещи да посетят космоса, да го осъществят.

"Ако в една стая има 10 души, 8 от 10-те биха искали да отидат в космоса, ако могат да си го позволят", коментира Брансън.

Той заяви, че се надява "цената на космически полет да намалее до около 40 000 - 50 000 долара през следващото десетилетие". 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !