Роботът Фил да замести мармота Фил, предлагат защитници на животните (видео)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 01 февруари 2020 в 00:34 2556 0

Кредит Wikimedia commons

По традиция, на всеки 2-ри февруари, в малкото градче Панксатони в Пенсилвания, САЩ, се провежда официална церемония, при която световноизвестният мармот Фил бива изваден от хралупата си. Според легендата, ако мармотът види сянката си, зимата ще продължи още шест седмици. А ако не я види, пролетта вече настъпва.

Ритуалът се извършва вече повече от век. Но сега, групата за защита на правата на животните PETS, иска от Панксатони да пенсионират Фил и да го заместят с робот с изкуствен интелект. 

На 28 януари от PETA изпращат писмо на Клуба на мармота от Панксатони, изисквайки замяната на Фил с робот. В писмото групата заявява, че церемонията вероятно стресира Фил, защото мармотите често са плячка на хищници и в природата избягват контакт с хората.

Не само робот Фил би направил церемонията по-хуманна, но ще донесе и известна модернизация и точност в нея, според РЕТА.

"Използването на напреднали електромеханични устройства, като роботи на животни, вместо живи животни е по-разпространено от всякога", смятат от групата. "Ние дори разполагаме с технологията да създадем роботизиран мармот с изкуствен интелект, който може наистина да предвижда времето".

Ако тези аргументи се оставят на страна, вероятно робот няма в скоро време да замести истинския жив мармот Фил.

"Надяваме се, че [церемонията за деня на мармота] е вечна", споделя президентът на Клуба на мармота от Панксатони Бил Дийли "и ще продължи дори и когато аз съм на небето".

Източник: Futurism - PETA WANTS PUNXSUTAWNEY PHIL REPLACED BY A ROBOT GROUNDHOG

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !