05 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Русия ще насочи своите балистични ракети към астероида Апофис през 2036

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 15 февруари 2016 в 11:57 101502
Снимка: JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA/NASA/dapd

Руски учени са разработили проект за модернизиране на междуконтинентални балистични ракети с цел да се унищожават космически тела с диаметър 20-50 метра, опасни за Земята.

Русия има намерение да изпробва усъвършенстваните си балистични ракети върху астероида Апофис, който през 2036 ще се приближи максимално близо до Земята, съобщи ТАСС, позовавайки се на Сабит Саитгараев, водещ научен сътрудник на конструкторското ракетно бюро.

"Повечето ракети, работят на гориво, чието зареждане започва 10 дни преди старта. Те не са подходящи за унищожаване на метеорити, сходни по размер с Челябинския, които се откриват в рамките на няколко часа до приближаването им до Земята. За тази цел са по-удобни междуконтиненталните балистични ракети, които трябва да се модернизират. Една такава усъвършенствана ракета, например, бихме могли да тестваме върху астероида Апофис, който през 2036 ще приближи на минимално разстояние от Земята", - обяснява Саитгараев мотивите на екипа си.

По думите на конструктора е необходимо на междуконтиненталната ракета да се монтира допълнително ускорителен блок, който би позволил да се увеличи обхвата на ракетата.

"Технологиите, които са ни нужни за модернизацията, вече имаме", - заяви Саитгараев.

Саитгараев заяви, че за модернизацията на междуконтиненталните балистични ракети ще са необходими няколко милиона долара и разрешение от властите. Той не уточнява, налични ли са тези средства и разрешение за проекта, но отбеляза, че работата вече е започнала


Дядя Путляша 15.02 2016 в 15:51 2
+ 10
- 13
Русия винаги лъже, когато простосмъртните не могат да разберат дали е истина. Но във всеки задръстен тъп колхоз ,това ще се обсъжда ! А да, и илюминати, масони, врачки, баячки, баба ви Ванга ще го е предвидила също, разни шамани при Стойчо Керев от т.в.7 също прехласнато ще каканижат !
Я 15.02 2016 в 15:27 1
+ 4
- 7
Ако дотогава не ги изпробвате по по-близка цел - през океана...
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.