19 октомври 2018
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Говорят медиците
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Русия ще продължи да доставя на САЩ двигателите за ракети РД-180

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 юни 2017 в 09:5067582
Снимка: sputniknews.com

Русия ще продължи да доставя ракетните двигатели РД-180 на Съединените щати. Това съобщи РИА Новости, цитирайки вицепремиера Дмитрий Рогозин, който ръководи в руското правителство космическа индустрия. 

"Нека летят на нашите двигатели, особено след като са стари ... Те са от 1994 г., отдавна създохме нов двигател, а те все още летят на тях", - продължава Рогозин, като отбелязва, че РД-180 е надежден и много добър двигател.

През април генералният директор на Обединената ракетно-космическа корпорация Юрий Власов изказа мнение, че Русия ще продължи да снабдява САЩ с РД-180 до 2024-2025 години. Американската компания Aerojet Rocketdyne пък прогнозира, че до 2019 г. ще може да започне масово производство на двигателите AR1, които трябва да заменят руските.

В момента САЩ вече е създал работещ образец BE-4, който ще замени РД-180. Два еднокамерни BE-4, монтирани на първата степен на новата ракета-носител Vulcan, заедно ще развиват по-голяма тяга отколкото един двукамерен РД-180 на първата степен на ракетата Atlas V. Също така, изчисления показват, че BE-4 в сравнение с РД-180 за 20 години работа ще спести само за военните стартове около три милиарда долара.

Научно-производственото обединение "Енергомаш" има два големи контракта с американски партньори. Първият договор е за доставка на двигатели РД-180 за ракетата Atlas V Heavy на стойност повече от един милиард долара, а вторият - РД-181 за средния клас ракета-носител Antares на стойност 220 млн. долара.  

Интересът към руските двигатели показва и Китай, който желае пълен достъп до технологията на производство на ракетни двигатели.


Препоръчани материали
+ 4
- 0
Така с шеги и закачки, взривиха първото менте на РД-180, барабар със стенда. Не смеят да кажат даже останало ли е изобщо нещо от него.
След още някоя година ще го запалят. А после 10 години ще го довършват.
+ 1
- 0
Ей така, с шеги и закачки, произлезе конверсия - военна технология за мирни цели. Евтинко при това.
 
Още от : Новини
Авокадото не е веганско!
Авокадото не е веганско!
15 октомври 2018 в 10:12
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.