Сайтът на ЕКА вече предлага виртуална разходка из Международната космическа станция

Триизмерното копие на вътрешността на станцията е базирано на нейни снимки от миналия месец

Александър Александров Последна промяна на 01 август 2015 в 09:33 2134 0

Кредит Европейска космическа агенция

Едва ли има дете, което не е искало поне веднъж да стане космонавт, а много от днешните подрастващи (и не само) са мечтали да се разходят из  (МКС). Е, това желание вече може да бъде изпълнено поне във виртуалния свят, след като Европейската космическа агенция създаде триизмерен симулатор на станцията.

Проектът, който е достъпен на сайта на организацията, представлява виртуално копие на вътрешността на МКС, сглобено от снимки, направени през миналия месец.

Тук има почти всичко – от копия на работните модули и разнообразно оборудване, с което астронавтите на международния орбитален комплекс извършват своите задачи, до техните спални помещения. На много от местата са разположени play – бутони, позволяващи стартирането на видеоклипове с обяснения, направени от астронавтката Саманта Кристофърети, а миниатюрна карта в горния десен ъгъл показва къде „се намираме“ във всеки момент от разходката.

За сега обаче руските модули на станцията все още не са достъпни в нейното виртуално копие. Очаква се по-късно тази година да бъде възможна пълна разходка из целия комплекс.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !