12 август 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Само 0,06% израелци са се разболели след две дози от ваксината

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 05 февруари 2021 в 14:02 52210
Кредит: Pixabay / CC0 Public Domain

Нови данни, публикувани от израелското здравноосигурително дружество Макаби (Maccabi Healthcare Services) потвърждава ефективността на коронавирусната ваксина на Pfizer.

Към четвъртък само 254 лица от 416 900, получили преди седмица втората си доза от ваксината на Pfizer - времето, в което се счита, че имунитетът се задейства - са се заразили с вируса, съобщава организацията, цитирана от The Jerusalem Post.

Освен това хората с положителни тестове, са имали само леки симптоми, като само четирима от тях са били хоспитализирани, докато всички останали са в леко състояние.

За същия период от време в контролната група от около 778 000 души с различен здравен профил има около 12 944 нови случая на COVID-19.

Сравнението между данните от двете групи показва, че ваксината е 91% ефективна седем дни или повече след прилагането на втората инжекция.

От анализа на възникналите инфекции изглежда, че имунитетът се увеличава с течение на времето. Сред 254-те души, заразили се с вируса, 76 от тях са заразени на седмия ден след втората доза, 44 на осмия ден и 24 на деветия ден. Между 22 и 24-тия ден - когато периодът на теста приключва - никой не е заразен.

Според проучванията, проведени от Pfizer, ефикасността на ваксината е около 95%, което се счита за много високо.

Със своите около 2,5 милиона членове, Макаби е втората по големина здравна каса в Израел. Около 900 000 от клиентите й вече са получили първата си доза, а около 500 000 - втората.

„Данните продължават да бъдат много обнадеждаващи и да показват, че ефективността на ваксината е висока и стабилна“, коментира д-р Анат Ака Зоар (Anat Aka Zohar), ръководител на отдела за информация на Макаби. „Констатациите ясно показват, че с напредването на дните след втората доза имунитетът става по-силен.“

Тя подчертава, че ваксината не само предпазва от заразяване, но и от развитието на по-тежки симптоми.

Локдаунът в Израел приключва в неделя, 7 февруари.

Източник: COVID: Just 0.06% Israelis sick after two shots, no one serious – study


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.