Сърдита костенурка предизвиква пожар на Коледа

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 30 декември 2019 в 12:06 4092 0

Кредит Essex Fire Service

Костенурка домашен любимец е спасена, след като "случайно" запалва пожар на Коледа, въпреки, че ако съдим по изражението й това далеч не е било грешка. 

Пожарникарите от градчето Great Dunmow в Есекс, са извикани малко преди 16:30 ч. на Коледа след като съседите чуват звука от детектор за дим, според доклад на пожарната служба.

За щастие пожарът е локализиран и овладян бързо, но пожарникарите откриват, че този случай не е типичен коледен пожар на забравено ястие във фурната.

"Пожарът е започнал след като костенурката е съборила отопляваща лампа върху постелката си, която след това се е запалила", обяснява Гари Уейн (Gary Wain), началник смяна в пожарната на Great Dunmow. "Тази костенурка е имала късмет тази Коледа, той е на 45 години и сега ще продължи да живее дълъг и щастлив живот, благодарение на работещите сензори за дим".

Този сърдит приятел на възраст 45 години е все още в своята младост от гледна точка на костенурките. Някои видове да измежду най-дълголетните гръбначни на света. Едни от най-популярните костенурки са Самотният Джордж и Джонатан, като за втория се смята, че е роден през 1832 г., по времето когато Чарлс Дарвин изследва света на второто си пътешествие. 

Въпреки че тези животни изглеждат спокойни и отпуснати, ново проучване доказа, че всъщност някои видове като галапагоските и сейшелските костенурки имат способност да научават нови неща и да бъдат тренирани. Освен това те запазват новопридобитите умения дълги години след това - в случая на това изследване 9 години по-късно.  

Източник: IFLScience - Grumpy Tortoise Starts House Fire On Christmas Day

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !