Сферичен дрон изглежда като 360-градусов летящ екран

Антония Петрова Последна промяна на 03 май 2017 в 15:36 3343 0

Забравете банерите, дърпани от самолети - вече има нов начин за рекламиране в небето. Японският телеком NTT DOCOMO показа първия в света сферичен дрон-екран, съобщава Lice Science

Макар на пръв поглед да изглежда като летящ екран във формата на глобус, всъщност изобретението е дрон, поставен в сферична рамка с извити LED-ленти. Те се въртят скоростно по време на полет, като създават илюзия за сферичен екран.  

Макар технологията все още да не е готова за комерсиална употреба, компанията твърди, че това ще стане през март 2019 г. Тези летящи екрани могат да бъдат използвани в рекламния сектор, например, по време на спортни събития или концерти. 

"Компанията ще проучи потенциалните решения за забавления и послания по време на събития на места като стадиони и концертни зали", пише в официалното изявление на DOCOMO.

Досега беше предизвикателство да се екипира дрон със сферичен екран, защото той пречеше на въздушния поток на перките, обясняват от компанията. В допълнение тежестта на екрана свличаше дрона надолу. От DOCOMO намират решение на тези проблеми като използват екран с кухина, което позволява по-добър въздушен поток и е по-лек.

Сферичната рамка, обграждаща дрона, има максимален диаметър от около 88 см, а самият екран е с мерки 144 пиксела височина на 136 ширина. Цялото устройство - дрон и дисплей, тежи само 3,4 кг. Поради относително малкия си размер и килограми, дронът-екран е силно маневрен и според DOCOMO, може да оперира буквално навсякъде. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !