Скелет на динозавър е продаден на аукцион за 1 милион евро (видео)

Динозавърът е живял на земята преди около 135 милиона години

Наука ОFFNews Последна промяна на 13 декември 2016 в 09:00 6687 0

Кредит Agence France Presse

Скелет на алозавър е продаден за един милион евро. Почти пълният динозавърски скелет е продаден на търг на 12 декември, проведен във френския град Лион, съобщава The Guardian.

Скелетът е принадлежал на на алозавър и е наречен "Кан". Той е продаден за 1.1 милиона евро на купувач от Франция, пожелал да остане анонимен. Скелетът е дълъг 7.5 метра и висок 2,5 метра.

Скелетът е открит през 2013 година в пластове от период Юра във формацията Морисън в Западните Съединени щати. Според аукционната къща скелетът ще бъде изложен за публиката.

Аукционната къща описва динозавърът като "архетип от най-големите хищници на Юра".

Алозаврите (от гръцки странен гущер) са род хищни динозаври, живели през късния юрски период.

Алозаврите са имали мощни задни крака, с които са достигали скорост до 30 км/ч. Предните им крайници са сравнително малки с три пръста, един от които е много дълъг - почти 25 см. Ставата на този пръст позволява на нокътя да се обръща навътре.

Имали са голям череп (около 1 метър) и над 70 големи криви остри зъба, някои които са дълги до 8 см. С тях те разкъсвали едри растителноядни динозаври. Ако някой от зъбите им тях се счупи, веднага на негово място израства друг.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !