Skeptics in the Pub: Поглед нагоре

Наука ОFFNews Последна промяна на 06 март 2017 в 10:30 2682 0

Днес, понеделник, 6 март, в 20:00 в бар “Строежа” ще има извънредно издание на Skeptics in the Pub за един разговор за космоса, за изстрелване на разни неща в него - сателити, хора или машини за добиване на полезни изкопаеми от астероиди.

По време на събитието, в нощта на 6 срещу 7 март ще има директна връзка от контролната зала на ESA в Дармщад, където ще се контролира изстрелването на сателите Sentinel-2b. На мястото ще бъде един от главните организатори на Ratio и Skeptics in the Pub - Любомир Бабуров. Той ще покаже как изглежда централата на ESA, а в бара ще са Владимир Божилов и Тихомир Димитров, с които ще говорим за всичко свързано с изследването на Космоса:

- Дали да събираме пари за туристически билет до Луната?
- Защо е толкова трудно и скъпо да изстреляме нещо в Космоса?
- Какви са плановете на ESA и NASA?
- Ще ни изненадат ли китайците или индийците?
- и за каквото друго се сетим в бар Строежа.

За лекторите:
Тихомир Димитров - специалист по космически науки, завършил космическа програма в NASA със сътрудничеството на Международен Космически Университет, магистрант по астрономия в СУ и лектор в планетариума на детски научен център "Музейко"

Владимир Божилов - доктор по астрономия и преподавател в Катедра “Астрономия“ към Физически факултет на Софийски университет, главен редактор на сп. ВВС ЗНАНИЕ и лектор в планетариума на Детски научен център „Музейко“. През 2010 г. печели второ място в конкурса за комуникация на наука „Лаборатория за слава FameLab“ , а през 2014 г. първа награда в международното му издание „Hall of FameLab“ в Лондон, Великобритания.

Повече информация - на фейсбук страницата на събитието.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !