Скоро ще може да виждаме цялото небе от самолета (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 12 декември 2015 в 14:30 6374 2

Американската компанията Windspreed Technologies е решила да създаде специални места на покривите на самолетите, които да удовлетворят жаждата за адреналин на някои хора, съобщава онлайн-изданието Popular Science.

Дизайнът на съвременните самолети е за хора, които ги е страх да летят. Прозорците са малки и не съвпадат идеално със седалката, така че при желание да бъдат лесно игнорирани. Интериорът е възможно най-"скучен", приличащ все едно си във влак, а в най-луксозните самолети има уютен, но скъп лоби-бар.

Всичко това е скучно, тъй като хората трябва да гледат някакъв филм, докато чакат своите питиета или храна. Така те изпускат едно вълнуващо преживяване: да порят небето с летяща машина, която съществува вече малко повече от век - самолетът. Така че защо да не се направи самолет, чийто дизайн да е изработен с мисълта за небето като източник на наслада, а не с мисълта да го скрие?

Именно такава е концепцията, представена наскоро от Windspreed Technologies - самолети със специална ложа за пътуване единствено под стъклен похлупак. Предвидени са две вип-места на покрива, до които ще се стига чрез специална падаща стълба. Седалките ще са обърнати по посока на движението и ще са една до друга но въпреки това пътниците ще могат да виждат в почти всички посоки. По този начин се създава нещо като въздушно кабрио.

Прозорците на самолетите първоначално са били предвидени да са много по-големи, но поредица от инциденти разкрила структурен риск на големите стъкла на самолета. Именно затова големите прозорци не са добра идея, но специално изграденият похлупак (издръжлив колкото кокпита на самолета) е възможно да присъства в самолета, без да застрашава неговата безопасност.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.12 2015 в 08:07

Еее, ти па за един литър, го напрай тука... преразходи, разорения... да остайш хората без картечар..
Поповете сте бахти скръндзите!

12.12 2015 в 15:20

На дедопоповата таратайка един допълнителен багажник на покрива докарва литър и нещо на 100 преразход само при 90км/ч. На фърчилките сигурно ще е разорение.

А малките самолети за по няколко човека все едно имат много прозорци.