24 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Следващият Айнщайн е иранка на 27

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 15 март 2015 в 19:19 51800
Захра Хагани Снимка: Photokade.com

Тази година Общата теория на отностелността навършва 100 години, а Айнщайн си остава един от най-известните учени на всички времена. Въпросът, който задава Форбс е кой ще бъде следващият Айнщайн?

С помощта на технологията на Sparrho направен списък на хората, които в момента пишат по теми, свързани с работата на Айнщайн.

Sparrho е търсачка, разработена от Вивиън Чан (Vivian Chan), доктор по биохимия в Университета на Кеймбридж. Sparrho дава достъп до неограсничен ресурс от научни доклади и то не само публикувани документи, но неограничен брой други източници.

Sparrho проверява повече от 18 000 източници ежедневно и предлага повече от 2,1 милиона документи в своята база данни, включително и най-новите статии, патенти, видео и дори начин да се види какво търсят хората. Sparrho също се и самообучава, за да получите най-добрата информация за вашите нужди.

И така, какви са резултатите от Sparrho - кой е нощия Айнщайн?

Първа е Захра Хагани (Zahra Haghani), на 27 години, от Иран с труда си  Matter May Matter. Тя според статистическите анализите на Sparrho е една от наследниците на Айнщайн.

 

Другите, които са били идентифицирани като потенциален бъдещ Айнщайн са:

Никодем Поплавски (Nikodem Poplawski) (39) - теоретичен физик в университета в Ню Хейвън. Известен с теорията, че всяка черна дупка е врата към друга вселена, едно от най-добрите 10 открития на 2010.

Хаджиме Сотани (Hajime Sotani) (36) е доцент в Националната астрономическа обсерватория на Япония и автор на "Scalar gravitational waves from relativistic stars in scalar-tensor gravity."

Шинджи Цуджикава (Shinji Tsujikawa) (39) е професор в Токийския университет за наука. Автор на "Cosmology in generalized Homdeski theories with second-order equations of motion."

Брайън Питс (J. Brian Pitts) (40) от университета в Кеймбридж и автор на "автор на Slightly biometric gravitation."


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.