Следващият Айнщайн е иранка на 27

Наука ОFFNews Последна промяна на 15 март 2015 в 19:19 5631 0

Кредит Photokade.com

Захра Хагани

Тази година Общата теория на отностелността навършва 100 години, а Айнщайн си остава един от най-известните учени на всички времена. Въпросът, който задава Форбс е кой ще бъде следващият Айнщайн?

С помощта на технологията на Sparrho направен списък на хората, които в момента пишат по теми, свързани с работата на Айнщайн.

Sparrho е търсачка, разработена от Вивиън Чан (Vivian Chan), доктор по биохимия в Университета на Кеймбридж. Sparrho дава достъп до неограсничен ресурс от научни доклади и то не само публикувани документи, но неограничен брой други източници.

Sparrho проверява повече от 18 000 източници ежедневно и предлага повече от 2,1 милиона документи в своята база данни, включително и най-новите статии, патенти, видео и дори начин да се види какво търсят хората. Sparrho също се и самообучава, за да получите най-добрата информация за вашите нужди.

И така, какви са резултатите от Sparrho - кой е нощия Айнщайн?

Първа е Захра Хагани (Zahra Haghani), на 27 години, от Иран с труда си  Matter May Matter. Тя според статистическите анализите на Sparrho е една от наследниците на Айнщайн.

 

Другите, които са били идентифицирани като потенциален бъдещ Айнщайн са:

Никодем Поплавски (Nikodem Poplawski) (39) - теоретичен физик в университета в Ню Хейвън. Известен с теорията, че всяка черна дупка е врата към друга вселена, едно от най-добрите 10 открития на 2010.

Хаджиме Сотани (Hajime Sotani) (36) е доцент в Националната астрономическа обсерватория на Япония и автор на "Scalar gravitational waves from relativistic stars in scalar-tensor gravity."

Шинджи Цуджикава (Shinji Tsujikawa) (39) е професор в Токийския университет за наука. Автор на "Cosmology in generalized Homdeski theories with second-order equations of motion."

Брайън Питс (J. Brian Pitts) (40) от университета в Кеймбридж и автор на "автор на Slightly biometric gravitation."

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !