Смяна на ролите: Жаба поглъща змия (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 19 октомври 2017 в 00:00 12031 0

Змиите могат да поглъщат плячка, по-голяма от главата им, в това число и жаби, но за тази нещастна змия играта изглежда се обърна.

Специалистите смятат, че случката е заснета в Австралия и пусната първо в Google+ през ноември 2016 г., въпреки че фотографът остава неизвестен.

Оригиналната снимка, която показва отворената уста на малка змия, която изчезва в гърлото от по-голяма зелена жаба, стана популярна през последните дни отново, след като потребител в Reddit я публикува в сайта с надпис "One Last Scream Into the Abysssss" (Един последен вик в бездната), а след това бе споделена многократно в социалните мрежи, съобщава DailyMail.

Сред тези, които коментираха снимката е д-р Джоди Роули (Jodi Rowley), биолог от Университета в Нов Южен Уелс и Музея на Австралия в Сидни. Тя потвърди в Twitter, че земноводното е от вида австралийска зелена дървесна жаба (Litoria caerulea).

Потребителят Джули Ан О'Нийл (Julie-Anne O'Neill) пише, че изображението е направено през нощта с Canon EOS 550D и че змията е източна кафява змия, също обитаваща Австралия. Тъй като снимката е онлайн преди този пост, нейната достоверност не може да бъде потвърдена. Ако приемем, че изображението не е продукт на добра манипулация със фотошоп, змията трябва да е твърде млада.

"Това е австралийска зелена дървесна жаба, която изяжда кафява змия. Предишните снимки ме накараха да повярвам, че тя изяде само насекоми. Австралийската кафява змия е силно отровна. Въпреки, че змията е ухапала жабата, както ще видите, ако увеличите снимката, жабокът е оцелял. Краят обаче не е толкова щастлив за змията" - заяви Джули Ан О'Нийл в социалната мрежа.

Обикновено се случва така.

Австралийските зелени дървесни жаби израстат до около 12 см на дължина, а източните кафяви змии могат да достигнат средна дължина от 1,5 метра.

Все пак такива случаи - австралийска зелена дървесна жаба да изяжда змия - не са нещо нечувано.

През януари 2010 г. бе заснета тръстикова жаба, която изяжда неотровен вид змия, която обикновено се храни с птици, в Йън Хамилтън в Куинсланд, също в Австралия.

В началото на тази година, 9news.com.au съобщава как едно семейство от Куинсланд видяло зелена дървесна жаба да поглъща черна змия (Pseudechis porphyriacus) в дома си близо до Уудфорд.

И през 2015 г. бяха публикувани кадри на зелена дървесна жаба, поглъщаща питон от вида Morelia spilota в къща в град Дарвин, в Северната територия на Австралия.

В Youtube е публикувано и това видео, на което жаба се опитва да изяде много по-голяма от нея змия:

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !