Смущаваща кукла е вашият "колега на бъдещето" (видео)

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 28 октомври 2019 в 09:32 3282 0

Кредит Скрийншот от видеото

Ема не изглежда много добре. Краката й са подути и покрити с разширени вени. Очите й са зачервени и изморени и има гръбначно изкривяване. Ема може би е бъдещето на офис служителите.

Това описание е притеснително, но вярно. Ема е кукла в естествен размер, който показва как ще изглежда средностатистическият офис служител във Великобритания след 20 години, ако не се направят промени на работната среда. 

За своя проект "Колегите не бъдещето", екип експерти по здравеопазване, водени от Уилям Хигам (William Higham) използва данните, подадени от повече от 3 000 офис служители от Франция, Германия и Великобритания.

Външният вид на Ема е създаден на базата на отговорите на служителите от Великобритания, които споделят, че вече страдат от дразнене в очите (50 %), болки в гърба (48%) и главоболие (48%). Моделът има и екзема в следствие на стрес, наднормено тегло и подути крайници.

Според Хигам ако не се въведат драстични промени на стандартите на офис средата, в бъдещето много хора ще изглеждат като Ема.

"Ако не направим радикални проблеми в живота си на работното място, като да се движим повече, да изправим стойката на бюрата си, да се разхождаме периодично или да подобрим самата конфигурация на обзавеждането, офисите ни ще ни разболеят", смята изследователят.

Източник: Futurism - HERE’S HOW 20 YEARS OF OFFICE WORK WILL DISFIGURE THE HUMAN BODY

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !