Софийски фестивал на науката 2020 - Мозъкът – наръчник за поддръжка

НаукаOFFNews Последна промяна на 17 септември 2020 в 14:21 4194 0

Кредит д-р Иван Койчев, личен архив

Човешкият мозък е съставен от 100 милиарда нервни клетки, всяка свързана с останалите чрез хиляди връзки (синапси). Това прави трудно разбирането на причините за нарушената дейност на нервните клетки при деменция, но въпреки това вече знаем, че процесът започва 15-25 години преди появата на първите симптоми.

Д-р Иван Койчев, лекар специалист по невропсихиатрия в Университетската болница „Джон Радклиф“ в Оксфорд, представя новите технологии за установяване и проследяване на деменцията, преди тя да започне да нанася разрушителен ефект, както и какво може да направи всеки, за да понижи риска за себе си.

Научният фокус на д-р Иван Койчев е върху невродегенеративните заболявания в Катедрата по психиатрия на Оксфордския университет, Обединено кралство. Той завършва медицина в Медицински университет – София, докторантура в Университета в Манчестър и специализация по психиатрия в университетски болници в Лондон и Оксфорд.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в зала в София Тех Парк. Датата и часът на провеждането му са 26 септември 2020, събота от 13:30 ч. до 14:20 ч., зала Лаборатория в партньорство с Aurubis, вход с билети.

Билети за събитието можете да закупите онлайн тук.

Повече информация за пълната програма на събитията можете да откриете на сайта на Британски съвет.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !