17 септември 2019
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Говорят медиците
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Софийски фестивал на науката: Детската хирургия и вдъхновението

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2018 в 15:1013240
Снимка: © Photo by Echo Grid on Unsplash

Броени дни остават до началото на осмият Софийски фестивал на науката. Поредният празник на науката ще се проведе от 10 до 13 май 2018 г. (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

"След първите седем години, за които казват, че са най-важните, осмицата ще ни омагьоса със символа на безкрайността. Нека се опитаме да надникнем в света на безкрайните възможности, които ни дава съвременната наука!" - пише в сайта на организатора, Британския съвет.

Представяме ви един от акцентите в предвидената богата програма.

11 май 2018, петък, 18:00 до 19:00, зала Мтел Арена, вход с безплатни пропуски

Детската хирургия и вдъхновението

Британският лекар Рос Фишър е консултант по детска хирургия, който още по време на специализацията си развива силен интерес към детската онкологична хирургия и справянето с емоционални травми.

Наред с операциите на своите малки пациенти, д-р Фишър отделя време за повече разговори с децата и техните родители, за да обсъждат заедно сложни въпроси, свързани с лечението. Научава се, че в тези моменти трябва да обръща специално внимание на нуждите на хората от яснота, разбираемост и състрадание. Истински вярва, че добрият хирург трябва да бъде и добър комуникатор. Цени традиционното медицинско образование, но до голяма степен се отклонява от традиционните методи на преподаване, а подходът му в обучението и мотивирането на млади лекари го превръща в световноизвестен лектор.

Присъединете се към консултанта по детска хирургия в Детската болница в Шефилд, Англия за един вълнуващ разговор за медицината и ролята на вдъхновението в неговата работа и в живота.

В партньорство с Асоциацията на студентите-медици в България - София.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.


Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Защо не можем да се стоплим?
13 септември 2019 в 10:27
Виц на деня: 13 септември
13 септември 2019 в 00:00
Виц на деня: 13 септември
Виц на деня: 13 септември
13 септември 2019 в 00:003546
Защо не можем да се стоплим?
Защо не можем да се стоплим?
13 септември 2019 в 10:272682
Виц на деня: 13 септември
Виц на деня: 13 септември
13 септември 2019 в 00:00
Защо не можем да се стоплим?
Защо не можем да се стоплим?
13 септември 2019 в 10:27
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.