04 декември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Софийски фестивал на науката: Науката ще спаси света

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 април 2018 в 00:00 48261
Снимка: © Roey Tzezana

Поредният празник на науката - Софийският фестивал на науката 2018 ще се проведе от 10 до 13 май (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

11 май 2018, петък, 19:30 до 20:30, зала Мтел Арена, вход с билети

Науката ще спаси света

Почти ежедневно ни заливат апокалиптични прогнози за гибел и разрушения, глад и мизерия, изчерпване на земните ресурси и разпад на човешката цивилизация. Последните няколко века изобилстват от подобни предсказания, но те всеки път се оказват грешни. Защото разполагаме с един безграничен ресурс – човешката иновативност, благодарение на която всяка година технологиите се развиват все повече.

Футуристът и нанотехнолог Рои Цезана от Центъра за технологични анализи и прогнози в Университета в Тел Авив, финалист от “Лаборатория за слава FameLab” в Израел, споделя как науката ще спаси света и защо човечеството ще продължи да се развива и справя със съществуващите опасности.

В духа на темата, на сцената в София се качва “роботското тяло” на Рои, което той ще управлява и чрез което ще говори с жива връзка от САЩ. Каним ви на среща-разговор за бъдещето с учен в тяло на робот и с ум на футурист.

На английски език с превод на български. В партньорство с Посолство на Израел в България.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.


+ 0
- 2
Навършиха се 32 години от бедствието в Чернобил. Неотдавна беше бедствието във Фукушима. Очевидно предсказанията не всеки път се оказват погрешни.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.