Софийски фестивал на науката: Опасно привличане – науката на любовта

НаукаOFFNews Последна промяна на 28 април 2018 в 06:56 3784 0

Кредит © By Petar Milošević, CC BY-SA 4.0

През месец май София отново ще се превърне в столица на науката. Осмото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 10 до 13 май в София Тех Парк, а програмата е по-голяма от всякога. През 2018 година фестивалът предлага над 100 събития с участието на над 80 вдъхновяващи учени от 17 държави.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

13 май 2018, неделя, 16:30 до 17:30, зала Космос, вход с билети

Опасно привличане – науката на любовта

Целувка. Флирт. Любов. Важни моменти в човешкия живот, нали? Но какво различава ромеовците от отблъскващите профили в приложението “Тиндър” Програмирани ли сме да бъдем моногамни? Наистина ли външният вид е толкова важен?

Според масовото разбиране в основата на връзките е любовта. Истината обаче e, че всичко се свежда до науката – един невероятен коктейл от химия, генетика, биология и еволюция. Присъединете се към Иймър Магуайър, международно признат комуникатор на наука и водеща по радио BBC, която ще ни разкрие науката на любовта. Тя е победител в британския национален финал на конкурса “Лаборатория за слава FameLab”, а в презентациите си често използва комедията, за да вдъхнови човешкото любопитство към науката.

На английски език с превод на български.

В партньорство с Посолство на Ирландия в България.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !