Софийски фестивал на науката: Светът на "големите данни"

Наука ОFFNews Последна промяна на 04 април 2017 в 12:10 4870 1

Big Data знае къде сте били и кои са приятелите ви. Знае също какво харесвате и какво може да ви ядоса. Може да предвиди какво ще си купите, къде бихте станали жертва на престъпление и кога може да получите инфаркт. Big Data знае за вас повече от вас самите, или поне така твърди…

По време на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе в началото на май под организацията на British Council, ще гостува авторът на книгата "Big data" Тимандра Харкнес. Книгата е посветена на света на "големите данни", изкуствения интелект, роботите и мобилността. Тимандра е математик, писател, презентатор и стендъп комедиант. Тя е хоноруван преподавател по Big Data, достъп до информация и публична ангажираност в Университета в Уинчестър, Англия, както и радиоводещ по Радио 4 на ВВС, където представя теми, свързани с Big Data и социална психология. 

Тимандра не е нито технофил, нито технофоб. Според нея, технологиите няма да разрешат социалните и политически проблеми на света, нито пък ще разрушат всичко красиво, създадено до момента. Вместо това, Тимандра вярва, че технологиите могат да ни послужат да подобрим света, само ако имаме нужната смелост и увереност в себе си и един в друг. 

Подробности за събитието можете да научите тук и да следите новостите около фестивала през Facebook тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!