Софийският фестивал на науката отваря отново врати през май

Антония Петрова Последна промяна на 27 февруари 2017 в 10:00 2654 0

И тази година Софийският фестивал на науката ви кани между 11 и 14 май, но този път на ново място - в София Тех Парк. Четирите дни на фестивала ще предложат над 60 събития за хора от всички възрасти и професии, дори за най-малките почитатели на науката.

Подробности от програмата още не са известни, но сред международните гости на фестивала вече се знае, че ще бъдат Нобеловият лауреат по химия проф. Дани Шехтман (който ще се изправи пред публиката на 11 май), журналистът Малкълм Лав, проф. Алисия Синтес. Малчуганите ще бъдат заинтригувани от детските спектакли "Гола вода?" и "Науката в спорта", които показват красотата на науката чрез зрелищни шоута.

И в тазгодишното седмо издание ще се проведе Лабораторията за слава FameLab 2017 - международен конкурс за млади учени от 21 до 40 години. FameLab е конкурс за разбираема наука, който се провежда в над 25 страни по цял свят, а победителят представя България на турнира на шампионите в Лондон.

Организатор на фестивала и тази година е Британският съвет. Можете да следите новините за събитието и през фейсбук страницата му.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !