SpaceX планира да изпрати двама души около Луната през 2018 г.

Наука ОFFNews Последна промяна на 28 февруари 2017 в 07:30 3883 0

SpaceX има план да изпрати двaма човека около Луната догодина, 2018 г., обяви главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск, цитиран от The Verge .

Тя ще бъде частна мисия с две частни лица-клиенти, а не астронавти на НАСА. Пътниците са "много сериозни" и вече са платили "значителен депозит", както пише в изявлението. И след 45 години, също като "астронавтите от Аполо преди тях, тези хора ще пътуват в космоса осъществявайки надеждите и мечтите на цялото човечество". 

Пътуването около Луната ще отнеме около една седмица - космическият кораб ще се плъзне над повърхността на Луната и след това се разходи в дълбокия космос ще се върне на Земята.

SpaceX очаква мисията да се осъществи в края на 2018 г., след това изпрати екипаж на НАСА с космическия кораб Dragon до Международната космическа станция.

Мисията ще използва една от капсулите на SpaceX Dragon, която ще бъде променена, за да се даде възможност комуникации в дълбокия космос.

Цената ще бъде приблизително същата като за изпращането на екипаж до Международната космическа станция.

И други вече са изразили интерес за следващите полети, заяви Мъск.

Някои са скептични и може би, имат основание. SpaceX първоначално обеща да започне да превозва астронавти до МКС до 2017 г. , но явно вече се е отказал от този срок. Също така, през 2011 г. Мъск заяви пред The Wall Street Journal , че планира да изпрати хора на Марс до 2021 г. . Миналата година заяви, че може да го направи най-рано през 2024 г.

Така че срока 2018 г. може би трябва да се приема с известни резерви.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !