SpaceX подадоха заявка за орбитален полет на Starship

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 12 септември 2019 в 00:54 3182 0

Кредит SpaceX

SpaceX се готви за най-голямото си изстрелване до момента. 

Компанията е подала документи при Федералната комисия по комуникациите на САЩ (Federal Communications Commission), искайки разрешение да продължат работата по изстрелването на следващото поколение космически кораби Starship на височина от 22,5 км от тяхната стартова площадка в Южен Тексас.

Според изпълнителния директор на SpaceX Илън Мъск, първият тестов полет на новото поколение ракети може да се случи през октомври. 

Това е изключително амбициозен срок, както посочват от сайта Teslarati, имайки предвид, че на Федералната авиационна администрация на САЩ (The Federal Aviation Administration - FAA) им отне три седмици да дадат разрешение за полет на височина 200 метра на тестовия кораб Starhopper.

Междувременно, снимки, качени в Туитър показват, че работата по първия прототип Starship в реален размер в базата Бока Чика, Тексас, върви усилено.

Тези новини идват след доклад в Business Insider, според който от SpaceX са поискали разрешение за надграждане на стартовата площадка за изстрелването на прототипите Starship, включително и планове за площадка за комерсиални полети и масивна противопожарна система. 

Стартовата площадка в Бока Чика без съмнение ще трябва да понесе изключително голямо натоварване. През юли Илън Мъск потвърди, че ракетата-носител, която трябва да изведе масивния космически кораб Starship в орбита, ще бъде снабден с 35 ускорителя Raptor. 

Източник: Futurism - SPACEX FILES PAPERWORK FOR STARSHIP MAIDEN VOYAGE

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !