10 декември 2018
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Говорят медиците
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

SpaceX стартира свръхтаен сателит (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 08 януари 2018 в 09:0019801
Стартът на свръхсекретната мисия Zuma бе днес, 8 януари в 3:00 българско време. Снимка: SpaceX

Ракетата носител на компанията SpaceX Falcon 9 бе изстреляна от Кейп Канаверал с таен сателит за американското правителство, съобщи SpaceFlightNow.

Стартът на свръхсекретната мисия Zuma бе в 20:00 EST неделя или 8 януари, понеделник, в 3:00 българско време.

Това бе първият от около 30-те старта, предвидени от компанията през 2018 г. Изстрелването трябваше да се състои през ноември, но многократно бе отлагано поради различни причини.

Предназначението и орбиталната цел на мисията Zuma досега не са оповестени.

Крайните етапи на изнасянето на Zuma в орбита и разгръщането от последната степен на Falcon 9 останаха в информационно затъмнение по искане на правителството, собственик на сателита.

В същото време предаването на живо на полета на SpaceX бе фокусиран върху спускането и кацането на първата степен на Falcon 9 обратно в Кейп Канаверал около осем минути след излитането.

Никоя правителствена агенция на САЩ не потвърди, че е собственик на полезния товар.

Говорител на Националната разузнавателна служба, която притежава цял флот секретни шпионски спътници, потвърди за SpaceFlightNow, че Zuma не принадлежи на тази агенция. Дори да не оповестяват подробности за своите космически кораби, от Националната разузнавателна служба обикновено признават своята роля в сателитните мисии.


Препоръчани материали
+ 0
- 1
НАСА за мирен космос? Частниците за демокрация?
Там няма нищо тайно. Разузнавателна совалка, и даже с вече известни възможности. Не големи ударни, това минаваше в налото на първия и полет.
Предполагам, че резултатите от тая "секретна мисия", ще бъдат обявени в деня на изборите за президент в Русия. Едновременно с напомнянето, че е била изстреряна с вторична ракета. Или петична.
Продължаваме да чакаме евтини електрически трабантчета, прането на пари в наса не ме вълнува.
 
Още от : Новини
Виц на деня: 10 декември
Виц на деня: 10 декември
10 декември 2018 в 10:454004
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.