SpaceX за шести път ще достави товари на МКС в понеделник (стрийм)

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 април 2015 в 14:00 2059 0

Кредит НАСА

SpaceX

Товарният кораб SpaceX ще се отправи към Международната космическа станция (МКС) за шестата снабдителна мисия в понеделник, 13-ти април, ако времето позволи, съобщи НАСА.

SpaceX и НАСА засега са определили старта на ракетата-носител Falcon 9 с космическия апарат Dragon за понеделник 13 април, в 16:33 EDT (20:33 б.вр.), от Space Launch Complex 40 в Кейп Канаверал, Флорида.

Прякото предаване ще може да се види по NASA TV, от 19:30 тук.

Мисията, наречена SpaceX CRS-6, също ще направи един смел опит първата степен на ракетата Falcon 9 меко да кацне на шлеп, плаващ в Тихия океан.

Ако времето възпрепятства старта в понеделник, следващата възможност ще е приблизително в 16:10 (20:10 б.вр.) вторник, 14 април.

След като инженерите на SpaceX изманеврират космическия апарат Dragon от Земята достатъчно близо до станцията, астронавтът на ЕКА Саманта Кристофорети ще използва 17-метровата роботизирана ръка за да прихване совалката около 11:14 часа сутринта на 15 април. Двамата заедно с астронавта на НАСА Тери Въртс ще извършат операцията по скачване на космическия апарат с порта на  модула "Хармония".

Това е шестата снабдителна мисия на SpaceX и седмия рейс на космическия кораб Dragon до МКС. Като основната цел на CRS-6 е да се попълнят запасите на МКС. Dragon ще носи повече от 1915 килограма важни материали и оборудване за научните и изследователски проучвания, консумативи за екипажа, резервни части, храна, вода, дрехи, необходими за шестте души, работещи на борда на МКС.

Корабът ще остане в състава на МКС в течение пет седмици.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !