Спасени от цирк лъвове бяха убити от бракониери в Южна Африка (видео)

Антония Петрова Последна промяна на 06 юни 2017 в 14:13 4708 0

Снимка: Animal Defenders International

Бракониери убиха два лъва, които бяха спасени от циркове в Южна Америка миналата година и прехвърлени на свобода в Южна Африка. От организацията Animal Defenders International (ADI), която осъществи спасяването на лъвовете Хосе и Лисо, обявиха, че обмислят обявяване на възнаграждение за информация, съобщи ВВС.

Престъплението се разследва от полицията, а въоръжени отряди за борба с бракониерството патрулират из резервата.

Главите, кожите, опашките и лапите на лъвовете са били отрязани и взети от бракониерите. Това кара организацията да смята, че животните са били убити за ритуални цели.

Местните лечители, или сангомас, използват части от телата на лъвове за направа на отвари и амулети, както и лековити украшения, известни като мути. Лъвски лапи и мозъци от лешояди са сред най-честите съставки, а за отварите понякога дори се използват части от човешки тела.

Убитите лъвове са само част от стотиците животни, като маймуни, птици и мечки, спасени от циркове в Перу и Колумбия. От 33-те спасени лъва само през миналата година от ADI девет са от Колумбия, а останалите от Перу.

"Тези лъвове са преминали през ада на земята и сега се отправят към рая", коментира тогава председателят на ADI Джан Криймър (Jan Creamer ).

"Хосе и Лисо са имали ужасен живот, изпълнен с изтезания, но новият им живот в Африка им даде нов шанс", пише в изявление на организацията по повод убийството. "Това страхливо убийство на две невинни души, сладки, възрастни лъвове, единият от които е страдал от мозъчно увреждане от удари по главата в цирка, не трябва да остава ненаказано", се казва още в изявлението.

Криймър е вече в Южна Африка където оказва помощ за изправяне на убийците пред правосъдието и разглежда всички опции, включително евакуиране на останалите лъвове и обявяване на награда.

Новият дом на лъвовете се намираше в резервата за диви котки "Емоя" в частна ферма от 5 000 хектара в северната провинция Лимпопо. ADI спасява животни и ги разполага в Южна Африка вече 21 години.

Всички спасени животни са били държани в лоши условия в цирковете, като много от големите котки са били със смачкани зъби и извадени нокти. Поради физическото им състояние лъвовете не са можели да ловуват сами и са били хранени с дивеч, доставян веднъж в годината в резервата. 

Миналата година два други лъва бяха убити при подобни обстоятелства в провинция Лимпопо, след като бракониерите преминават охранителните системи и дават на животните месо с отрова.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !