Стартът на космическия кораб Dragon на SpaceX бе отложен заради буря

НаукаOFFNews Последна промяна на 02 юни 2017 в 01:03 3819 0

Гръмотевична буря стана причина НАСА да отложи планирания за тази нощ старт на ракетата Falcon 9 на SpaceX, която трябваше да изведе в орбита космическия кораб Dragon. Следващият старт е планиран за събота, 3 юни, в 00:07 ч. българско време, съобщава НАСА.

Тези няколко дни ще позволят на наземния екип да подмени товара в кораба, който се състои от три тона провизии за екипажа на Международната космическа станция (МКС), както и научна апаратура за изучаване на пулсари NICER. Прогнозите сочат за 60% вероятност за благоприятни атмосферни условия.

Очаква се след изстрелването да бъде направен опит за приземяване на първата степен на ракетата Falcon 9.

По-голямата част кораба Dragon вече е била в космоса, включително корпусът, тласкащите двигатели и резервоарите. Компанията на милиардера Илън Мъск предвижда космическите капсули, които ще се използват за товари до космическата станция, да летят евентуално три пъти. Подробности за кораба вече съобщихме в предишна публикация.

Тази мисия ще бъде 100-тата за стартовия комплекс 39А в космическия център "Кенеди" на НАСА във Флорида. Площадката, използвана и преди за изстрелвания на SpaceX, е мястото, от където тръгват много исторически мисии на НАСА. Една от тях е Аполо 11, с която за първи път са изстреляни астронавти към Луната. От тук тръгва и първата мисия на космическите совалки.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !