Стартира конкурса "1000 стипендии"

Наука ОFFNews Последна промяна на 06 февруари 2016 в 09:00 4526 0

На 1 февруари стартира десетият конкурс на проекта "1000 стипендии".

Всеки ученик от шести до единайсти клас може да се включи в конкурса. Крайният срок за кандидатстване е 18 април 2016 година.

В сайта на проекта може да изтеглите документи за кандидатстване и допълнителна информация. Кандидатства се с формуляр, есе и автобиография.

Възможните теми за есета, с които може да се кандидатства, са представени тук и са от областта на хуманитарните и точните науки, изкуствата и общи теми. В конкурса не се поощрява плагиатството.

Официалният старт на юбилейния конкурс ще бъде даден с Нациолното изложение на таланта "ВИЖ!Фест" на 20 февруари 2016 година в Музикален център "Борис Христов"

Проектът "1000 стипендии" е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. „1000 стипендии“ е социално-образователен проект, затова обръща специално внимание на деца от малки населени места, на деца от семейства с нисък семеен доход, на деца, лишени от родителска грижа, с инвалидност или други сходни обстоятелства. Чрез стипендиите проектът се стреми да подпомогне деца в затруднение, затова и техният дял е над 50 % от финалистите.

Чрез конкурса "1000 стипендии" Фондация „Комунитас“ осигурява годишна стипендия, която се състои от финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги. В проекта могат да кандидатстват и учители, които заявяват желание да подпомагат ученика в учебния процес. 

Конкурсът "1000 стипендии" се провежда в два етапа. Първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите, като в края на м. юли се обявява първо класиране. С кандидатите, достигнали до втори кръг, през септември и октомври на текущата година се провеждат индивидуални интервюта – по телефона или с лично присъствие. Финалното класиране за следващата учебна година се обявява на 1 ноември.

Още информация - на сайта на проекта http://1000.bg/ и фейсбук страницата му.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !