13 август 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Странен случай на предаване на халюцинации чрез докосване в американска болница

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 14 ноември 2016 в 09:00 166091
Снимка: Coos County Sheriff’s Office

Пет души, включително двама полицаи и един опитен болничен работник, усетиха загадъчни халюцинации вследствие от неидентифицирано заболяване, което се предполага, че се разпространява чрез физически контакт.

Пострадалите бяха поставени под карантина за кратко в помещение от спешното отделение в болница Pacific Northwest, съобщи Gizmodo.

Според съобщението на вестник "Oregon Live", тайнственият инцидент започнал рано сутринта в сряда сутрин (9 ноември), когато 54-годишна болногледачка в Норт-Бенд, Орегон, звъни в полицията, за да съобщи, че седем или осем души "се опитват да свалят покрива на автомобила й". Полицаите съобщават, че не са намерили нищо, но след като болногледачката съобщава за невидимите вандали за втори път, помощници на шерифа я придружават до близката болница заради подозрение за халюцинации.

Малко след това обаче един помощник шериф започва да изпитва подобни симптоми и е върнат в болницата. Скоро след това другият помощник шериф, болничен работник и 78-годишен пациент на болногледачката също започват да халюцинират и са хоспитализирани. 

Впоследствие в болницата и жилището на болногледачката е изпратена бригада, специализирана за ликвидиране на последиците от технологични бедствия с опасни вещества, но не намират общ източник на инфекцията. Кръвните тестове също не показват нищо необичайно.

Според говорителят на полицията Патрик Даунинг (Patrick Downing) първоначално разследването предполага, че източник на халюцинациите може да са били пластирите с наркотичния препарат фентанил, принадлежащи на 78-годишния пациент на болногледачката, но по-късно това обяснение е изключено.

"Разследването установи, че всички тези пластири и потенциални медицински препарати, които биха могли да причинят такива необичайни симптоми, остават основна вероятна причина", - заяви Даунинг в интервю за KVAL News. "Превозните средства, оборудването и униформите са били проверени, но в тях или около тях не бяха открити никакви замърсители".

Местните власти съобщиха, че разследването ще продължи.


+ 3
- 0
Абе, вие четете ли си материала следа като го препишете? Как така пластирите хем били изключени като обяснение, хем оставали основна вероятна причина?
Да вземете да научите какво означава идиомът "account for"! Пък няма да е зле и български да научите.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.