"Тайният живот на дърветата" - един бестселър на Петер Волебен

Наука ОFFNews Последна промяна на 04 май 2017 в 08:29 6321 0

Как живеят дърветата? Дали чувстват болка или осъзнават заобикалящата ги среда? Сегашните изследвания предполагат, че дърветата са способни на много повече от това, което някога ни е било известно.

В "Тайният живот на дърветата" на издателство "Ера" авторът Петер Волебен (Peter Wohlleben) представя неизвестни досега факти от живота и комуникационните умения на дърветата, разказва за новите научни открития на достъпен език, който всеки може да разбере.

В "Тайният живот на дърветата" Петер Волебен споделя своята дълбока любов към горите и дърветата и обяснява невероятните процеси на живот, смърт и регенерация, които може да се наблюдават в една гориста местност и науката, която стои зад тези чудеса.

По подобие на човешките семейства, дървесните родители живеят заедно с децата си, общуват с тях и да ги подкрепят, докато растат, споделят хранителни вещества с тези, които са болни и слаби. Те създават екосистема, която ограничават влиянието на екстремната топлина и студ за цялата група. В резултат на тези взаимодействия, дърветата в едно семейство или общност са защитени и могат да живеят до дълбока старост. За разлика от тях, самотните дървета, като улични хлапета, нямат шанс за това и в повечето случаи умират много по-рано, отколкото тези, които са в група.

В продължение на 23 години Петер Волебен работи като лесовъд в горското управление в провинция Рeйнланд-Пфалц. Автор е на няколко книги, станали бестселъри.

След разходка из гората с Волебен никога няма да гледате на дърветата по същия начин.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !